Özgür Özel’e Meral ablasından kötü haber!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in merakla beklediği İYİ Parti Genel İdare Kurulundan kötü haber geldi. İYİ Parti, yerel seçimlerde CHP ile kesinlikle ittifak yapmayacak.
Mevlüt Peker
|
04 Aralık 2023, Pazartesi - 19:10
Özgür Özel’e Meral ablasından kötü haber!

Bölücü terör örgütü PKK'ya desteğiyle bilinen HEDEP'ten yerel seçimlere yönelik CHP'yi üzecek bir açıklama gelmiş, HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, "Yerel seçimlere kendi adaylarımızla girme eğilimi ortaya çıktı" demişti. CHP'ye bir kötü haber de İYİ Parti'den geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart Yerel Seçimlerle ilgili ittifak tartışmaları ile ilgili olarak, "Kaybettirecek formüller üzerinde durmak bize yakışmaz" demiş, İYİ Parti lideri Meral Akşener’e atıfta bulunarak, "Onun deyimiyle Meral ablam ile beraber pek çok zorluğu aşacağımıza inanıyorum. Bunun için üzerime ne düşüyorsa yapacağım" ifadesini kullanmıştı.

Özgür Özel’in ziyaret ettiği Meral Akşener ise 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP ile ittifak yapılıp yapılmama konusunu İYİ Parti GİK’e (Genel İdare Kurulu) götüreceğini, ittifak konusunda son kararı İYİ Parti Genel İdare Kurulunun vereceğini söylemişti.

Özgür Özel’e Meral ablasından kötü haber geldi. Sona eren İYİ Parti Genel İdare Kurulu toplantısında yapılan oylama sonucu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde iş birliği yapılması konusu oy çokluğu ile reddedildi.

Böylelikle, Meral Akşener’in “31 Mart Yerel Seçimlerine kendi adaylarımızla gireceğiz” açıklamasını yaptığı noktaya geri dönülmüş oldu. CHP için 31 Mart Yerel Seçimlerinde İYİ Parti ile ittifak yapmak büyük önem arz ediyordu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2112941/ozgur-ozele-meral-ablasindan-kotu-haber
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.