Türk düşmanı ABD'li senatöre kötü haber

ABD'li Senatör Bob Menendez'e yönelik rüşvet soruşturmasında evinde bulunan külçe altınların, yıllar önce bir iş insanının evinden çalınan ve daha sonra bulunan altınlar olduğu ortaya çıktı. ABD merkezli yayın kuruluşu NBC News, bunun iş insanı ile Menendez arasındaki "rüşvet" bağlantısına dair kanıt olarak sunulacağını yazdı.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
06 Aralık 2023 11:21
GÜNCELLEME
06 Aralık 2023 13:37
Türk düşmanı ABD'li senatöre kötü haber
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Bob Menendez hakkındaki rüşvet iddialarına delil olacak yeni gelişmeler yaşandı.

NBC News polis raporlarına dayanarak bir haber yayımladı.

Habere göre, iş İnsanı Fred Daibes, New Jersey'in Edgewater semtindeki evinden 500 bin dolar nakit parası ve 22 külçe altının çalındığı gerekçesiyle 2013'te polise başvurdu.

Olayla bağlantılı 4 kişiyi yakalayan polis Daibes'e altınları iade etti. Bu süreçte Daibes'e ait altınların seri numarası polis kayıtlarına geçti.

Menendez'e yönelik "rüşvet" suçlaması kapsamında bu yıl evinde ele geçirilen 2 altının seri numaraları Daibes'in altınlarının seri numarasıyla eşleşti.

Bu resmi raporlara da yanısıdı.

Öte yandan, Menendez'in eşi Nadine Menendez'in de daha önce sattığı 2 külçe altının 2013'te yaşanan vakadaki altınlarla aynı seri numarasına sahip olduğu anlaşıldı.

Bu,  Menendez ile Daibes arasındaki rüşvet alışverişine ilişkin en önemli kanıt olarak değerlendiriliyor.

Tüm bunları Senatör Menendez için kötü haber olarak niteleyen NBC Hukuk Analisti Danny Cevallos, delil zincirinin bu noktadan sonra kolay çözülecek gibi olduğu yorumunu yaptı.

Menendez ve eşi hakkındaki rüşvet soruşturması

 New York Güney Bölge Federal Mahkemesine 22 Eylül'de sunulan 39 sayfalık iddianamede, Bob Menendez ve eşi Nadine (Arslanian) Menendez'e rüşvet alma suçlamaları yöneltilmişti.

Evindeki aramada altın külçeler ve gizli nakit paralar bulunmuştu.

Menendez, Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

Küba kökenli göçmen bir ailenin oğlu olan Menendez, ABD Kongresinde Türkiye karşıtlığı, Rum ve Ermeni lobisine yakınlığıyla biliniyor.

Menendez, ABD tarafından Türkiye'ye yapılacak F-16 satışına karşı çıkanların başında geliyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.