Gamze Gürel, kavşak ve yaya geçidi projesi iptal edilen yerdeki kazada öldü

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankara çevre yolunda Eryaman semtine giriş-çıkış yapılabilmesi köprülü kavşak ve yaya geçidi projesi planladı. Ancak plan açılan dava sonucu iptal oldu. Bölgedeki 3 mahallenin muhtarı basın açıklaması yaparak karara tepki gösterdi. Bundan sadece bir gün sonra aynı bölgede yolun karşısına geçmek isteyen Gamze Gürel (28), otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
07 Aralık 2023 14:24
GÜNCELLEME
07 Aralık 2023 16:07
Gamze Gürel, kavşak ve yaya geçidi projesi iptal edilen yerdeki kazada öldü
EK
Ersin Küçükbarak Editör

ABB, Ankara çevre yolunun Etimesgut ilçesi mevkiinde, Eryaman semtine giriş-çıkış yapılabilmesi için köprülü kavşak ve yaya geçidi projesi hazırladı.

Ancak, Şehir Plancıları Odası planın iptali için yargıya başvurdu.

Plan değişikliği işleminde birçok eksik bulunduğu, donatı alanlarının bütüncüllüğünü bozduğu, Göksu kavşağına yakın bir mesafede kavşak oluşturması nedeniyle trafik güvenliğini zedeleyebileceği gerekçesiyle Ankara 11'inci İdare Mahkemesi planı iptal etti.


ABB tabela astı

ABB de projenin planlandığı yere'Bu noktada yapılacak köprü ile Eryaman bölgesine giriş çıkışın yol güzergahına ait imar planları, Şehir Plancıları Odası tarafından açılan dava sonucu iptal edilmiştir. Yayaların karşıya geçiş için Göksupark girişi yonca kavşak bölgesini kullanmaları önemle rica olunur' yazılı uyarı tabelası astı.


Tabelanın önünde basın açıklaması yapan bölgedeki 3 mahallenin muhtarı, projenin iptal edilmesine tepki gösterdi.

Göksu Mahallesi Muhtarı Aytaç Fatih Aydoğan, Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Mehmet Öztürk, Şeyh Şamil Mahallesi Muhtarı Mustafa Cemaloğlu'nun yaptığı açıklamadan 1 gün sonra aynı bölgede trafik kazası yaşandı.

Yolun karşısına geçmek isteyen Gamze Gürel, otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Sekreter olarak çalıştığı iş yerine giderken kazada hayatını kaybeden genç kadın, memleketi Şereflikoçhisar ilçesinde toprağa verildi.


Gözaltına alınan sürücü ise ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

'Artık canlar gitmesin'

600 metre ilerideki kavşağın projenin iptal gerekçesi sayıldığını belirten Göksu Mahallesi Muhtarı Aytaç Fatih Aydoğan şunları söyledi:


'Başka evlatlar ölmesin'

Kazada hayatını kaybeden Gamze Gürel'in babası Abbas Gürel de "Belki de bu köprülü kavşak yapılsaydı benim kızım şu an hayatta olacaktı” diyerek iptal kararına teğkisini ortaya koydu.

Abbas Gürel, “Bu projenin bir an önce yapılmasını, orada yaya geçidi olmasını istiyorum. Benim kızım öldü, başka evlatlar ölmesin. Biz hukuki olarak hakkımızı arayacağız" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.