Christian Braun kimdir?

NBA Denver Nuggets'ında forma giyen Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusu olan Christian Braun kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
07 Aralık 2023 15:10
GÜNCELLEME
07 Aralık 2023 15:26
Christian Braun kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Amerikalı basketbolcu Christian Nicholas Braun, Ulusal Basketbol Birliği (NBA)'de Denver Nuggets forması giyen profesyonel bir oyuncu olarak adını duyurdu.

Lise Kariyeri ve Üniversite Tercihi

Christian Braun, Overland Park, Kansas'taki Blue Valley Northwest High School'da basketbol kariyerine başladı. Senesinde takımını üçüncü kez üst üste 6A eyalet şampiyonasına taşıyan Braun, 27.8 sayı, 9.3 ribaunt ve 3.8 asist ortalamalarıyla göz doldurdu. Kansas Gatorade Yılın Oyuncusu ve Mr. Kansas Basketbolu unvanlarına layık görüldü. Kansas, Kansas State, Illinois ve Missouri'nin teklifleri arasından seçimini Kansas Üniversitesi'nde oynamak üzere yaptı.

Üniversite Kariyeri ve Şampiyonluk Anı

Kansas Üniversitesi'nde geçirdiği yıllarda Braun, Big 12 All-Freshman Team ödülüne layık görüldü. Saint Joseph's karşısında kariyerinin zirvesine çıkan oyuncu, 30 sayı, 9 ribaunt ve 4 top çalmayla unutulmaz bir performans sergiledi. İkinci sene ortalamalarını daha da arttıran Braun, Kansas'ı Final Four'a taşıdı. Villanova karşısında 1,000 sayı barajını geçen 65. oyuncu oldu ve şampiyonluk maçında North Carolina'ya karşı çift haneli sayılarda performans gösterdi. Bu zafer, Braun'un NCAA kariyerine unutulmaz bir şampiyonluk ekledi.

NBA'deki İlk Zafer: Denver Nuggets ile Şampiyonluk

2022 NBA Draft'ında Denver Nuggets tarafından 21. sıradan seçilen Braun, temmuz ayında Nuggets ile ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı. 2023 NBA Finalleri'nde Miami Heat'i mağlup ederek ilk NBA şampiyonluğunu elde etti. Braun, NCAA ve NBA şampiyonluklarını üst üste kazanan beşinci oyuncu olarak tarihe geçti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.