Altındağ’da müzeler 2 Haziran'da açılıyor

Ankara Masası
|
01 Haziran 2020, Pazartesi - 12:48
Altındağ’da müzeler 2 Haziran'da açılıyor

Yeniden normal hayata dönme süreci kapsamında, Altındağ’da müzeler kapılarını açıyor.

Altındağ’da müzeler ziyaretçileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Altındağ Belediyesi, Altınköy Açık Hava Müzesi ve Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nin 2 Haziran Salı günü açılacağını duyurdu. Müzeler, 15 gün boyunca sağlık çalışanları için ücretsiz olacak.

Sağlık çalışanlarımıza moral

Aylardır büyük bir özveriyle, evlerinden ve sevdiklerinden uzakta kalarak koronavirüsle mücadele eden sağlık çalışanlarına biraz olsun moral verebilmek için, müzeleri onlara ücretsiz yapma kararı aldıklarını söyleyen Belediye Başkanı Asım Balcı “Sağlık çalışanlarımızın aylardır verdikleri emeklerinin karşılığını ne yaparsak yapalım ödeyemeyiz. Küçük de olsa yüzlerini güldürebiliriz diye düşündük. Tüm sağlık çalışanlarımızı Altınköy Açık Hava Müzesi ve Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni ziyaret etmeye, keyifli vakit geçirmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hijyen tedbirlerine devam

Koronavirüs tedbirlerinin müzelerde de geçerliliğinin devam edeceğini sözlerine ekleyen Başkan Balcı “Koronavirüs tehlikesi tamamen geçmiş değil… Bu nedenle maske takma zorunluluğu, el dezenfeksiyonu ve sosyal mesafe kuralı gibi hijyen tedbirleri müzelerimizde uygulanmaya devam edecek. Yani müzelerimiz kontrollü sosyal hayat kurallarıyla ziyaret edilebilecek. Ziyaretçilerimizin bu konularda hassasiyet göstereceğine inanıyor, şimdiden herkese teşekkür ediyorum” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/21136/altindagda-muzeler-2-haziranda-aciliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.