Cibaliya Mülteci Kampı toplu mezara dönüştü

Gazze Şeridi'nde yer alan Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki boş alanlar, İsrail saldırıları sebebiyle cenazelerini mezarlıklara götüremeyenlerin en yakın boşluğa gömmeleri nedeniyle "toplu mezarlara" dönüştü. Sokaklar ve meydanlar toplu mezar gibi oldu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
09 Aralık 2023 20:04
GÜNCELLEME
09 Aralık 2023 20:12
Cibaliya Mülteci Kampı toplu mezara dönüştü
MP
Mevlüt Peker Editör

Gazze Şeridi'nde İsrail'in yoğun saldırıları sonucunda Cibaliya Mülteci Kampı'nda yaşanan trajik durum giderek daha da kötüleşiyor. Cibaliya Mülteci Kampı'nda yaşayanlar, kabristanların dolması ve İsrail saldırılarının yoğunluğu nedeniyle mezarlıklara ulaşılamadığı için ölen yakınlarını çarşı alanlarında toplu mezarlara defnediyorlar.

Gazze'de bulunan Cibaliya Mülteci Kampı'nda yaşamını yitirenler, sık sık çarşı alanlarında, meydanlarda veya dükkân önlerinde bulunan boş alanlarda hızla gömülüyorlar. Kabristanların kapasitesinin dolması ve İsrail savaş uçaklarının sıkça gerçekleştirdiği saldırılar, bu dramatik duruma neden oluyor.

Defnedilen cenazelerin kimlere ait olduğunu belirlemek amacıyla her mezara el yazısıyla yazılmış levhalar konuluyor ve tüm cenazelerin isimleri bu levhalarda sıralanıyor.

Gazze'deki hükümet, daha önce İsrail'in saldırıları nedeniyle kabristanların dolduğunu ve cenazelerin topluca defnedildiğini defalarca açıklamıştı. Bu trajik durum, Gazze'deki insanların yaşadığı büyük zorlukları bir kez daha gözler önüne seriyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.