Kore müzikleri Ankara'da Türk dinleyicileriyle buluştu

Güney Koreli sanatçılar Onestar ve Soyou, Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee Won-Ik'in katılımıyla MTA Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen "K-Dizi Müzikleri Konseri" çerçevesinde hayranlarıyla buluştu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
09 Aralık 2023 20:18
GÜNCELLEME
09 Aralık 2023 20:23
Kore müzikleri Ankara'da Türk dinleyicileriyle buluştu
MP
Mevlüt Peker Editör

Son dönemde dünya genelinde büyük bir popülarite kazanan Kore müziği, Ankara'da Türk dinleyicileriyle buluştu.

Güney Koreli sanatçılar Soyou ve Onestar, Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee Won-Ik'in katılımıyla MTA Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen "K-Dizi Müzikleri Konseri"nde hayranlarıyla buluştu.

Sohbet sırasında Soyou, Türkiye'yi ilk ziyareti olduğunu ve Türk hayranlarının kendilerini bu denli sevdiklerini yeni öğrendiğini belirterek, Türkiye'den güzel anılar biriktirmeyi umduğunu ifade etti. Kore kültürü ve müziğinin Türkiye'de bu kadar ilgi görmesinden mutluluk duyduğunu belirten Soyou, kendilerinin dizi müziği OST'leri için buraya çağrılmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Onestar ise Türkiye'deki hayranlarının mesajları sayesinde bu ülkede tanındıklarını öğrendiğini söyledi. K-Pop'un dünya genelinde büyük bir fenomen olduğunu ancak Türkiye gibi kardeş bir ülkeden bu kadar büyük bir ilgi görmelerinin kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirtti. Ayrıca Kore kültürünün Türklerin Korece öğrenmesine vesile olduğunu ve gelecekte Türkiye'de bir Kore kültür merkezi açarak K-Pop dansları, şarkıları ve Korece eğitimi gibi etkinliklerin düzenlenmesi hayalini kurduğunu dile getirdi. Onestar, Türkiye'nin Kore ile ilişkilerinin tarihsel olarak çok güçlü olduğuna da dikkat çekti.

Sanatçılar ayrıca sahnede yaptıkları konuşmalarda Türk hayranlarına teşekkür ederek, Türkiye'nin Kore ile kardeş bir ülke olduğunu vurguladılar ve Türk mutfağının en çok sevdikleri yemeklerinin başında kaymak ve beyran çorbasının geldiğini paylaştılar.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.