Gazze Şeridi’ne 100 yardım tırı girdi

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, “Gazze Şeridi'ne insani yardım malzemesi taşıyan 100 tır giriş yaptı” denildi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
09 Aralık 2023 23:24
GÜNCELLEME
09 Aralık 2023 23:37
Gazze Şeridi’ne 100 yardım tırı girdi
MP
Mevlüt Peker Editör

Filistin Kızılayı, Gazze Şeridi'ndeki insani yardım krizine yardımcı olmak amacıyla Refah Sınır Kapısı üzerinden ulaşan 100 yardım tırının bölgeye giriş yaptığını açıkladı. Filistin Kızılayı tarafından yapılan resmi açıklamada, bu yardım tırlarının Mısır Kızılayı tarafından teslim alındığı belirtildi.

Yardım tırlarının içeriğinde su, gıda malzemeleri, ilaçlar ve tıbbi malzemeler bulunuyor. Gazze Şeridi'ne yönelik bu yardımlar, 21 Ekim tarihinden bu yana devam ediyor ve insani yardım yüklü toplam 3,499 tırın bölgeye giriş yaptığı bildiriliyor.

Hamas yöneticilerinden Usame Hamdan, 7 Aralık'ta yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ne giren günlük yardım miktarının hala ihtiyacı karşılamaktan uzak olduğunu ve günlük ihtiyacın 600 tırı aştığını ifade etmişti. Hamdan, bombardımanların ardından hayatta kalanların açlık ve susuzluktan, yaralı ve hastaların ilaç ve tedavi eksikliğinden hayatını kaybettiğini belirtmişti.

Özellikle İsrail'in Gazze'yi işgali sırasında meydana gelen çatışmalarda birçok sivilin hayatını kaybettiği ve sivil altyapının zarar gördüğü de biliniyor. Bu çatışmaların ardından 24 Kasım'da başlayan ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara" sürecinde, 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Ancak, İsrail hala binlerce Filistinliyi tutuklamaya devam ediyor.

Ayrıca, İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de İsrail güçleri ve yasa dışı yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırıları sonucunda 275 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirilmişti. Aynı dönemde İsrail ordusu ile Lübnan Hizbullah'ı arasındaki sınır çatışmalarında ise 23 Lübnanlı sivil, 97 Hizbullah mensubu ve 6 İsrail askeri öldü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.