Kar ve tipi sebebiyle Kars ile Ağrı'da tırlar yolda kaldı

Kars ve Ağrı'da kar ve tipi etkili oluyor. Yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle Kars ve Ağrı’da tırlar yolda mahsur kaldı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
09 Aralık 2023 23:58
GÜNCELLEME
10 Aralık 2023 00:05
Kar ve tipi sebebiyle Kars ile Ağrı'da tırlar yolda kaldı
MP
Mevlüt Peker Editör

Karadeniz'in incisi olarak bilinen Kars-Çıldır kara yolunda etkili olan yoğun kar yağışı, Taşbaşı köyü mevkisinde bazı tırların yolda mahsur kalmasına neden oldu. Bölgede karla mücadele ekipleri, yoğun kar yağışının etkisiyle kapanan yolu temizlemek için kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Kar yağışının etkisiyle zorlu bir mücadele veren sürücülerden bazıları, İl Özel İdaresi ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı ve yolculuklarına devam etmeleri sağlandı.

Ancak, Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçelerini birbirine bağlayan 2 bin 644 rakımlı Tendürek Geçidi'nde ise kar yağışı ve tipi nedeniyle zorlu bir ulaşım durumu yaşanıyor. Bu bölgede gece boyunca etkili olan kar yağışı ve tipi, yolun kapanmasına yol açtı. Bir tırın kayarak yolu tıkaması sonucu ulaşım tamamen durma noktasına geldi.

Yetkililer, olumsuz hava koşulları nedeniyle bölgede çok sayıda aracın yolda kaldığını belirtti. Ekipler, Tendürek Geçidi'nde ulaşımın yeniden sağlanabilmesi için kar temizleme ve yol açma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Kar yağışının etkisini sürdürdüğü bölgede sürücülere dikkatli olmaları ve yol durumu hakkında güncel bilgileri takip etmeleri öneriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.