DSÖ: Gazze’de 2 sağlıkçı, görevi başında öldürüldü

DSÖ, Gazze'deki El-Avde Hastanesi'nde iki sağlık personelinin “hastane içinde” görevi başında öldürüldüğünü duyurdu. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, keskin nişancıların 2 sağlıkçıyı ve çok sayıda hamile kadını öldürdüğünü açıklamıştı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
10 Aralık 2023 00:19
GÜNCELLEME
10 Aralık 2023 00:26
DSÖ: Gazze’de 2 sağlıkçı, görevi başında öldürüldü
MP
Mevlüt Peker Editör

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan El-Avde Hastanesi'nde çalışan iki sağlık personelinin görevlerini yaparken öldürüldüğünü bildirdi. DSÖ, bu trajik olayın Gazze'deki sağlık hizmetlerine yönelik artan saldırılardan sadece biri olduğunu vurguladı.

DSÖ, sosyal medya platformları aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'nde sağlık hizmetlerine yönelik devam eden saldırılardan dehşete düşmüş durumdayız." ifadesini kullanarak El-Avde Hastanesi'nde yaşanan olaya dikkat çekti.

El-Avde Hastanesi'nin 5 Aralık'tan bu yana kuşatma altında olduğu belirtilen açıklamada, hastane içerisinde görev yapan iki sağlık çalışanının hayatını kaybettiği üzücü bir gerçeğe işaret edildi.

DSÖ, açıklamasında ayrıca şunları belirtti: "Hastaların, sağlık çalışanlarının ve El-Avde Hastanesi'nde bulunan diğer kişilerin acil güvenliği kadar Gazze Şeridi'nde bulunan sağlık tesislerinin, personelin ve hastaların güvenliği de büyük endişe kaynağımızdır. Sağlık hizmetleri hedef alınmamalıdır."

DSÖ, uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesi ve sivillerin ile sağlık hizmetlerinin aktif olarak korunması çağrısında bulundu. Ayrıca Gazze için bir ateşkesin sağlanması gerektiği vurgulandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.