5 bin asker yaralandı, 2 bini sakat kaldı

İsrail’in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronot, 7 Ekim'den bu tarafa en az 5 bin İsrail askerinin yaralandığını, bunlardan en az 2 bininin sakat kaldığını yazdı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
10 Aralık 2023 00:48
GÜNCELLEME
10 Aralık 2023 00:53
5 bin asker yaralandı, 2 bini sakat kaldı
MP
Mevlüt Peker Editör

Gazze Şeridi'ndeki saldırılar, 7 Ekim tarihinden bu yana 5 binden fazla İsrail askerinin yaralanmasına neden oldu ve bu yaralılardan 2 bin kadarının kalıcı sakatlık yaşadığı belirtiliyor.

Yedioth Ahronot gazetesinin raporuna göre, Gazze'deki hastanelere son iki ay içinde 5 binden fazla yaralı asker getirildi. İsrail Savunma Bakanlığı verilerine göre, bu süre zarfında 2 bin asker resmi olarak engelli olarak kabul edildi.

İsrail Savunma Bakanlığı Rehabilitasyon Dairesi Başkanı Limor Luria, yaptığı açıklamada, bu tür bir yükü daha önce deneyimlemediklerini, hastanelere gelen yaralı askerlerin yüzde 58'inden fazlasının ciddi el ve ayak yaralanmaları yaşadığını, bazılarının ise ampütasyon gerektiğini ifade etti.

Yaralanmaların yüzde 12'sinin iç organlar, baş ve göz yaralanmalarından oluştuğunu belirten Luria, yüzde 7'sinin ise psikolojik travmalar yaşadığını söyledi. Ayrıca, her yaralının ilerleyen dönemlerde daha fazla travma yaşama olasılığının göz önüne alındığını ve bu sayının artmaya devam edeceğini vurguladı.

İsrail ordusu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana ölen İsrailli asker ve subay sayısının 425 olduğunu bildirmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.