İlhan Şeşen kimdir? Hastalığı nedir?

Türk pop müziğinin sevilen isimlerinde usta sanatçı İlhan Şeşen akciğer kanserine yakalandı. Şeşen tedavi altına alındı.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
10 Aralık 2023 10:32
GÜNCELLEME
10 Aralık 2023 11:10
İlhan Şeşen kimdir? Hastalığı nedir?
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Türk müziğine yorumculuğunun yanı sıra besteci ve söz yazarı olarak da değer katan usta sanatçı İlhan Şeşen akciğer kanserine yakalandı.

Şeşen, bunun üzerine yaşadığı Bodrum’da tedavi amacıyla İstanbul’a geldi.

Ünlü sanatçının tedaviye olumlu yanıt vermesi hayranlarının yüreklerine su serpti.

Sarılınca Sana, Ellerimde Çiçekler, Neler Oluyor Bize ve Sarı Laleler şarkılarıyla dillere pelesenk olan İlhan Şeşen hastalığı sonrası merak edilip araştırılıyor.

İlhan Şeşen kaç yaşında, nereli?

İlhan Şeşen 18 Haziran 1948 tarihinde Manisa'da doğdu.

Müzisyen, şarkıcı-şarkı yazarı ve oyuncu İlhan Şeşen’in asıl mesleği avukatlıktır.

1968 yılında dans müziği orkestralarında şarkıcılık yaparak müziğe başlayan ve aynı dönemde gitar çalmayı öğrenen Şeşen, 1971 yılında "Kavga" adındaki 45liğini çıkardı.

Hukuk Fakültesi mezunu olan Şeşen 10 yıl serbest avukatlık yaptıktan sonra 1983’te yeğenleri Gökhan ve Burhan Şeşen ile Grup Gündoğarken’i kurup mesleğini bıraktı.

 “Aşk Haklı” isimli ilk solo albümü 1994 yılında piyasaya sürüldü.

TRT’de “Gençler Haklı” ve 1995 yılında bir özel kanalda “Arka Pencere” adlı programların yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenen İlhan Şeşen,  “Amcam Burada” adlı bir de radyo programına imza attı.

İkinci solo albümü olan "Neler Oluyor Bize?" 2001 yılında çıktı.

2003 yılında ise "Ben Bu Şarkıları Kime Söyleyeyim?" albümünü geldi.

Bu albümü çıktığı yıl TRT’de Mühürlü Güller dizisinde rol alırken 2004 yılında ATV’de yayınlanan Aliye dizisinde Feyyaz rolünü üstlendi.

4. albümü "Aşk Yalan" 2005 yılında müzikseverlerle buluştu.

2007 yılında Kanal D'de Annem adlı dizide, 2012 yılında Star TV'de Hayatımın Rolü adlı dizide oynadı.

İlhan Şeşen yorumculuğunun yanı sıra besteci ve söz yazarı olarak da müziğe değer kattı.

Ayşegül Aldinç'in “Fark etmez”, Nükhet Duru'nun “Aşık Oluyorum Eyvah”, Leman Sam'ın “Rüzgâr” ve “Ayrılığa Dayanamam”, İzel-Ercan'ın “Geri Dön”, Kerim Tekin'in “Yine Beni Sev”, Metiner'in “Gördüğüme Sevindim”, Yonca Lodi'nin “Aşk Layık Olanda Kalmalı” ve “Fal”, Kenan Doğulu'nun “Ellerimde Çiçekler” şarkılarını Şeşen yazıp besteledi.

2018'de kendi yazdığı şarkılardan oluşan ve başka sanatçıları tarafından seslendirilen saygı albümü Hediyem’i yayımladı.

2019 yılında “Hayatım Hikaye” isimli ilk kitabını yazan Şeşen, 2017'den beri Sunay Akın’la birlikte “Aşk Şarkıları ve Öyküler” isimli gösteride sahneye çıkıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.