Ukrayna’dan işgal edilen topraklarda Rusya’nın seçim kararına tepki

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın işgal ettiği bölgelerde 15-17 Mart 2024’te Başkanlık Seçimi yapma kararı almasına tepki göstererek bunun ‘hükümsüz ve geçersiz’ olacağını duyurdu.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
10 Aralık 2023 11:12
GÜNCELLEME
10 Aralık 2023 11:27
Ukrayna’dan işgal edilen topraklarda Rusya’nın seçim kararına tepki
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya Federasyonu Merkez Seçim Komisyonu’nun bir sonraki başkanlık seçiminin 15-17 Mart 2024 tarihlerinde yapılacağı yönündeki açıklamasını hatırlattı.

Rus yetkililerin Ukrayna'nın geçici olarak işgal edilen toprakları olan Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol şehri ile Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinin bazı kısımlarında oylama düzenleme niyetlerini ilan ettiğine işaret edilen açıklamada, Ukrayna topraklarında Rus seçimlerinin düzenlenmesinin Ukrayna Anayasası ve yasalarını, uluslararası hukuk norm ve ilkelerini, özellikle de BM Şartını ağır bir şekilde ihlal etmek anlamına geldiği vurgulandı.

Açıklamada, “Böyle bir seçim süreci, geçmişteki diğer benzer propaganda faaliyetleri gibi, hükümsüz ve geçersiz olacaktır” denildi.

“Başkanlık seçiminin meşruiyeti sorgulanacaktır”

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, işgal edilen bölgelerde Rusya Başkanlık Seçimi için oy kullanılmasının seçimin meşruiyetinin sorgulanmasına yol açacağının altını çizdi.

Açıklamada şöyle denildi:






Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.