Bülent Korkmaz kimdir?

Galatasaray ve millî takımda forma giymiş eski Türk futbolcu ve teknik direktör olan Bülent Korkmaz kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
10 Aralık 2023 13:17
GÜNCELLEME
10 Aralık 2023 13:29
Bülent Korkmaz kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Bülent Korkmaz, 24 Kasım 1968 tarihinde Malatya'da doğan eski Türk futbolcu ve başarılı bir teknik direktördür. Futbolculuk kariyerinde stoper mevkiinde görev yapan Korkmaz, Galatasaray ve Türkiye millî takımının unutulmaz isimlerinden biridir.

Futbolculuk Kariyeri:

Bülent Korkmaz, Galatasaray alt yapısına genç yaşta kazandırılarak futbolculuk kariyerine ilk adımını attı. 1984 yılında Galatasaray genç takımıyla Türkiye Şampiyonası'nda mücadele eden Korkmaz, Avrupa'da güçlü takımların da yer aldığı bir turnuvada dikkat çekti. Futbolculuk kariyerine başladığı yıllarda "Avrupalı Bülent" lakabını kazandı.

Galatasaray'da uzun yıllar forma giyen Korkmaz, özellikle 1992-93 sezonunda Karl-Heinz Feldkamp yönetimindeki çift stoperli sistemde önemli bir rol üstlendi. Bu dönemde Galatasaray'ın savunmasında üçlü savunmanın solunda görev yaptı.

2000 yılında oynanan UEFA Kupası finalinde omzundan sakatlanmasına rağmen sahada kalan ve Galatasaray'ın kupayı kazanmasında önemli bir pay sahibi olan Bülent Korkmaz, "Büyük Kaptan" olarak anılmaya başlandı.

Futbolculuk kariyerini 2004-05 sezonunda noktalayan Korkmaz, Galatasaray Kulübü tarafından Paolo Maldini'ye benzetilen oyun tarzı ve kariyeri nedeniyle büyük bir saygı gördü.

Millî Takım Kariyeri:

Türkiye millî takımının değişik kademelerinde toplam 123 kez forma giyen Bülent Korkmaz, Türkiye U-21 ve Türkiye A millî takımında gösterdiği performansla 105 kez millî formayı sırtına geçirdi.

Teknik Direktörlük Kariyeri:

Futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktörlük alanına geçen Bülent Korkmaz, çeşitli takımlarda görev aldı. Kayseri Erciyesspor, Bursaspor, Gençlerbirliği, ve Galatasaray gibi takımları çalıştırdı.

2008 yılında Galatasaray'ın teknik direktörlüğüne getirilen Korkmaz, UEFA Kupası'nda takımını başarıyla temsil etti. Ancak 2009'da istifasını vererek görevinden ayrıldı. Sonrasında yurtdışında Bakü Futbol Takımı'nın başına geçti ve burada da başarılı bir performans sergiledi.

Teknik direktörlük kariyerinde Antalyaspor, Kardemir Karabükspor, Mersin İdman Yurdu gibi takımları çalıştıran Bülent Korkmaz, hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerindeki deneyimiyle Türk futboluna büyük katkı sağlamıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.