Juventus FC nerenin takımı?

Siyah-Beyaz renkleri ile Serie A liginde performanslar sergileyen Juventus FC nerenin takımı?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
11 Aralık 2023 13:04
GÜNCELLEME
11 Aralık 2023 13:16
Juventus FC nerenin takımı?
CS
Canan Salman Editör

Juventus Football Club, Torino'da kurulmuş ve İtalyan futbolunun en başarılı ve en büyük kulüplerinden biri olarak tanınmaktadır. Kulüp, toplamda 62 resmi şampiyona kupasıyla, diğer tüm İtalyan takımlarını geride bırakarak büyük bir rekora imza atmıştır. Bu kupaların 52'si İtalya'da kazanılmış olup, Juventus FIFA tarafından Avrupa'nın en başarılı üçüncü, dünyanın ise en başarılı altıncı kulübü olarak kabul edilmiştir.

Latince'de gençlik anlamına gelen "Juventus" ismiyle anılan kulüp, İtalya'da en geniş taraftar kitlesine sahip olup, dünya çapında 10,5 milyonun üzerinde bir taraftar sayısına ulaşmıştır. Ayrıca, G-14'ün dağılmasının ardından oluşturulan Avrupa Kulüpler Birliği'nin kurucu üyelerindendir. Juventus, maçlarını 41.000 kişi kapasiteli Juventus Arena'da oynamakta olup, 36 kez İtalya ligi şampiyonu unvanını elde etmiştir.

Tarihçe açısından, 1897 yılında liseli öğrenciler tarafından kurulan kulüp; 1926 yılında, Fiat'ın sahibi olan Agnelli ailesinin kontrolüne geçmiş ve bu dönemde sportif başarılar ve tesisleşme konusunda büyük ilerlemeler kaydetmiştir. 1931'den itibaren 5 yıl üst üste şampiyonluklar elde eden Juventus, Gaetano Scirea, Dino Zoff, Michel Platini, Antonio Cabrini, Marco Tardelli, Paolo Rossi, Boniek ve Giovanni Trapattoni liderliğinde Avrupa'nın 3 büyük kupasını kazanan ilk takım olmuştur.

Kulüp, İtalya'nın 4 FIFA Dünya Kupası zaferinden üçünde etkili olmuş, 1934 yılında takımda 8 Juventuslu futbolcu bulunmuştur. 1982'de de Zoff, Cabrini, Scirea, Gentile, Tardelli'nin milli takıma katkısı önemli olmuş, Paolo Rossi ise rakipleri tek başına devirmiştir. 2006 FIFA Dünya Kupası'nda Marcelo Lippi ve Ciro Ferrara'nın önderliğinde İtalya'nın zaferinde Juventuslu oyuncuların etkisi büyük olmuş, Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Gianluca Zambrotta, Mauro Camoranesi, Alessandro Del Piero takımın önemli isimleri olmuştur.

Oyuncuları ve teknik direktörü

Oyuncular

  1. Wojciech Szczęsny
  2. Mattia De Sciglio
  3. Giorgio Chiellini
  4. Matthijs de Ligt
  5. Aaron Ramsey
  6. Álvaro Morata
  7. Paulo Dybala
  8. Juan Cuadrado
  9. Alex Sandro
  10. Weston McKennie
  11. Luca Pellegrini

Teknik direktör

  • Massimiliano Allegri
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.