KYK asansörlerinde karekod dönemi başladı

KYK'ya bağlı yurtlarda asansörlerin sık sık arızalanması sonrası harekete geçildi. Yurtlarda asansörlerin sağlık durumunu gösterecek karekod uygulaması hayata geçirildi.
Ankara Masası
|
11 Aralık 2023, Pazartesi - 14:53
KYK asansörlerinde karekod dönemi başladı

Aydın'da Güzelhisar KYK Kız Öğrenci Yurdu'ndaki asansör kazasında 15 öğrenci yaralanmış, Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti .

Ordu'nun Fatsa ilçesindeki devlet yurdunda da asansör düşmüş ve sonrasında Konya'da bir KYK yurdunda öğreciler asansörün arızalanmasıyla kat arasında kalmış ve tahliye edilmişti.

Tüm bunlar yaşanırken KYK yurtlarındaki asansörlerin ne kadar güvenli olduğu sorusu gündeme geldi.

Yaşananların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı öğrenci yurtlarındaki asansörlere karekod yerleştirilmesi talimatı vermişti. 

GSB Bakanı Bakı'n konuşmasının ardından hareket geçildi. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yurtlardaki asansör arızalanmaları sebebiyle asansörlerin durumunu gösteren bir karekod uygulamasının hayata geçirileceğini açıklamıştı.

KYK yurtlarındaki asansörlerde karekod uygulaması başladı

Yurtlarda karekod döneminin başlamasının ardından bu uygulama sayesinde herkes asansörlerin bakım sürecini ve takvimini karekodu okutarak görebilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2114098/kyk-asansorlerinde-karekod-donemi-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.