Mas ne demek? Mas kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Her gün karşılaştığımız kelimeler arasında olan "mas" kelimesi, öğrenme isteğimizi tetikleyerek ne anlama geldiği konusunda doğal bir merak uyandırıyor. Peki Mas ne demek? TDK'ya göre mas kelimesinin anlamı nedir? İşte yanıtı...

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
11 Aralık 2023 15:43
GÜNCELLEME
11 Aralık 2023 15:50
Mas ne demek? Mas kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?
HM
Haber Merkezi Editör

İlginç bir kökene sahip olan mas kelimesini ilk kez duyanlar, hemen Google üzerinden TDK'ya başvurarak mas ne demek sorusunun cevabını arıyorlar. 

Günlük yaşantımızda televizyon programlarından basılı ve dijital medya platformlarına kadar sıkça karşılaştığımız kelimelerin TDK sözlüğündeki açıklamaları, dilimizin doğru kullanımını anlamamıza yardımcı oluyor. 

Mas kelimesi, Arapça dilinden Türkçe'ye geçmiş bir kelimedir. 

Özellikle makine sektöründe ve pek çok farklı endüstriyel alanda bu kelime kullanılır.  Genelde emerek içine çekmek, soğurmak ya da emmek gibi anlamlar kapsamında kullanılır. 

Mas kelimesinin TDK'ya göre anlamı

Mas kelimesinin günlük hayatta sıkça karşımıza çıkmasına rağmen, kökeni ve TDK'ya göre anlamı hakkında birçok kişinin bilgi sahibi olmadığı görülmektedir. Bu nedenle, mas kelimesinin doğru anlamı ve kökeniyle ilgili bilgi sahibi olmak dil bilgisi açısından önemlidir.

TDK'ya göre mas kelimesinin anlamı;

Emme, emerek içine çekme, soğurma'dır. 

    Mas kelimesi, bir sıvıyı emerek içine çekme veya soğurma anlamına gelir. Bu bağlamda kullanıldığında, mas kelimesi bir süreci ifade eder.

    Etiketler Mas
    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.