Atletico Madrid satılacak mı? Kim alacak?

Atletico Madrid'in satılacağı iddia edildi. Dahası İspanyol kulübü Atletico Madrid’e Amerikalı iş adamı Stephen Ross'un talip olduğu ileri sürüldü.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
11 Aralık 2023 20:20
GÜNCELLEME
11 Aralık 2023 20:22
Atletico Madrid satılacak mı? Kim alacak?
MP
Mevlüt Peker Editör

İspanyol medyasında yer alan haberlere göre, Atletico Madrid futbol kulübünün, ABD'nin ünlü Amerikan futbolu takımı Miami Dolphins'in sahibi Stephen Ross'a satılması için görüşmelerin başladığı bildirildi. La Sexta televizyon kanalının aktardığına göre, bu görüşmeler, Atletico Madrid'in en büyük hissedarları olan Kulüp Başkanı Enrique Cerezo ve Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Miguel Angel Gil Marin arasında gerçekleşiyor.

Rapora göre, Cerezo ve Gil Marin, kulübün yüzde 65'lik hissesini satmayı planlıyor ve bu satış sonucunda kulübün sahipliği değişecek. Amerikan futbolu ligi NFL'nin Miami Dolphins takımının sahibi ve aynı zamanda emlak sektöründe etkin bir iş insanı olan Stephen Ross, Atletico Madrid'i satın almakla ilgileniyor. İki taraf arasındaki görüşmelerin olumlu bir seyir izlediği belirtiliyor.

Atletico Madrid'in satışına ilişkin spekülasyonlar, özellikle Gil Marin'in adıyla İspanyol basınında son bir yıldır sıkça yer alıyordu. 2022-2023 sezonunu 420 milyon avro gelirle tamamlayan Atletico Madrid'in, şu anki piyasa değerinin 2 milyar 518 milyon avro civarında olduğu tahmin ediliyor. Bu potansiyel satış, kulübün geleceği ve finansal yapısı üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.