AB’den İsrail’in “işgal planına” kınama!

AB, İsrail'in Doğu Kudüs'te “yeni yasa dışı yerleşim planı” olarak isimlendirilen “Filistin topraklarını işgal etme” planına onay vermesini kınadı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
11 Aralık 2023 20:51
GÜNCELLEME
11 Aralık 2023 20:52
AB’den İsrail’in “işgal planına” kınama!
MP
Mevlüt Peker Editör

Avrupa Birliği'nin (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'in Doğu Kudüs'te planladığı 1700 yeni yerleşim biriminin inşasına onay vermesine ilişkin ciddi endişelerini dile getirdi ve bu kararı şiddetle kınadı.

Josep Borrell, AB dışişleri bakanlarının son toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan sivil kayıplar ve genel yıkımın yanı sıra, İsrail'in bu yeni yerleşim yerleri inşa etme planlarından da büyük rahatsızlık duyduklarını vurguladı. Bu kararın, bölgedeki zaten gergin olan durumu daha da kötüleştirebileceğine işaret etti.

İsrail'in Doğu Kudüs'teki yerleşim planını kınayan Josep Borrell, AB'nin bu konuda net bir tutum sergileyerek, konuyla ilgili resmi bir bildiri hazırlığı içinde olduklarını belirtti.

AB'nin Filistin yönetimine sağladığı mali desteğin önemini de vurgulayan Josep Borrell, bu desteğin devam etmesinin gerekliliğini teyit etti. Bu açıklama, AB'nin İsrail ve Filistin arasındaki uzun süregelen çatışmaya dair tutumunun bir yansıması olarak görülebilir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.