Adnan Beker: Erdoğan’ın konuşmasıyla gurur duydum

Ankara Milletvekili Adnan Beker, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'daki konuşmasıyla gurur duyuyorum" dedi ve ekledi: "Cumhurbaşkanımız tak tak yaptı adama!"

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
11 Aralık 2023 22:13
GÜNCELLEME
11 Aralık 2023 22:14
Adnan Beker: Erdoğan’ın konuşmasıyla gurur duydum
MP
Mevlüt Peker Editör

Ankara Milletvekili Adnan Beker, İYİ Parti'den ayrılmasının ardından TV100’de önemli açıklamalarda bulundu. Adnan Beker, programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'daki konuşmasına ilişkin görüşlerini paylaştı.

Adnan Beker, "Cumhurbaşkanımız ve Almanya Başbakanı'nın canlı yayında olduğunu izledim. Almanya'nın dünya çapında bir ülke olduğunu biliyoruz, ancak yayında Cumhurbaşkanımızın karşı tarafa üstünlük kurduğunu, karşı taraftan ses çıkmadığını gördüm. Bu durum beni gururlandırdı. Almanya'da yaşayan milyonlarca Türk vatandaşımızın durumunu düşünün" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyaretinde Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ortak basın toplantısı düzenlemiş, hem İsrail’le hem de Eurofighter savaş uçaklarıyla ilgili yaptığı açıklamalar, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’da soğuk duş etkisi yapmıştı.

Erdoğan şunları söylemişti:

"(Eurofighter) Almanya verir veya vermez, dünyada savaş uçaklarını üreten sadece Almanya mı? Birçok yerden bunların çalışmasını yaparız, temin ederiz"

"İsrail binlerce Filistinliyi İsrail öldürdü mü, öldürdü. Hastaneleri, ibadethaneleri, kiliseleri vuruyor mu, vuruyor. Ben bir Müslüman olarak bundan rahatsızım"

"Eğer burada elimiz, kolumuz, dilimiz bağlı kalırsak, hesabını tarihe veremeyiz. Borçluluk psikolojisi içerisinde İsrail-Filistin savaşını değerlendirmemek gerekir."

"Burada da açık ve net konuşacağım. Çünkü 7 Ekim tarihi bir başlangıç olarak anlatılıyor. 7 Ekim'den sonraki süreç hiç konuşulmuyor. Şu an itibarıyla malum 13 bin Filistinli çocuk, kadın, yaşlı ne yazık ki öldürülmüştür. Bunun yanında artık neredeyse Gazze diye bir yer kalmadı, her taraf yerle yeksan oldu. Şu anda yatıyorlar, kalkıyorlar, Hamas, Hamas, Hamas... Hamas'ın silah varlığı ve gücü ile acaba İsrail'in silah varlığı, gücü mukayese edilebilir mi? Şu anda İsrail'in nükleer silahı var mı? Var ama bunu İsrail'e sorarsanız 'var' demez. Çünkü onlar yalanı çok iyi kullanırlar. Bütün bunlarla beraber şu anda şu kadar mali destek verildiğinden bahsediliyor. Peki, Hamas'a böyle bir mali destek veriliyor mu? Böyle bir şey söz konusu mu? Hayır, böyle bir şey de yok. Filistin'in kendisine verilmesi gereken destekler de verilmiyor."

"Tevrat'ta bunların hiçbirisi yoktur. Yapamazsın. İnsan hakları beyannamesinde yapamazsın. Ama burada görüldüğü gibi bu çocuklar nasıl vuruluyor? Hastanelerde bunlar nasıl öldürülüyor? Bunlar karşısında biz elimiz, kolumuz bağlı mı duracağız? Buna karşı hiç sesimizi çıkarmayacak mıyız? Eğer burada elimiz, kolumuz, dilimiz bağlı kalırsak bunun tarihe hesabını veremeyiz. Onun için bir borçluluk psikolojisi içerisinde İsrail-Filistin savaşını değerlendirmemek gerekir. Bakın ben rahat konuşuyorum. Çünkü bizim İsrail'e borcumuz yok. Borçlu olsak bu kadar rahat konuşamayız. Ama borçlu olanlar, rahat konuşamıyorlar. Biz Holokost cenderesinden geçmedik. Öyle bir durumumuz da yok. Çünkü insana saygımız bizim çok çok farklıdır. Başbakanlığım döneminde ben ilk defa antisemitizm noktasında tavır koymuş bir liderim. Dünyada hiçbir başbakan bu tavrı koymamıştır. Ama ben koydum. Ta o zamanda. Bundan dolayı da kimseye borcumuz yok."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.