Bahçeli’den TBMM Genel Kurulda Kürtçe konuşmaya tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HEDEP'li Tuncer Bakırhan'ın TBMM Genel Kurulunda Kürtçe konuşmasına tepki gösterdi. "Anayasa Mahkemesinin başta Başkanı ve değerli üyelerine, buradaki konuşmanın ruhundan hareketle Türkiye'ye sahip çıkmalarını tavsiye ederim" diyen Bahçeli, "Anayasa Mahkemesinin tavrı sebebiyle birçok kesimin şımardığı görülüyor, bunlara dikkat etmek lazım. Böyle bir ortamda bu konuşma bize göre kabul görmemiştir" ifadelerini kullandı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
11 Aralık 2023 23:09
GÜNCELLEME
11 Aralık 2023 23:17
Bahçeli’den TBMM Genel Kurulda Kürtçe konuşmaya tepki
MP
Mevlüt Peker Editör

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın Kürtçe yaptığı konuşmaya tepki gösterdi. Bahçeli, TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında gazetecilerle yaptığı sohbette bu konuya değindi.

Tuncer Bakırhan'ın Kürtçe konuşmasına ilişkin sorular üzerine Devlet Bahçeli, bazı milletvekillerinin Kürtçe ifadeler kullanarak konuşma yapmaya çalıştığını belirtti. Devlet Bahçeli, bu durumu kürsü dokunulmazlığı sebebiyle bazı kişilerin hoş görebileceğini ifade etti.

MHP lideri Bahçeli, "Anayasa Mahkemesi Başkanı ve değerli üyelerine, bu konuşmanın içeriğinden yola çıkarak Türkiye'ye sahip çıkmalarını tavsiye ediyorum" dedi ve Anayasa Mahkemesi'nin tavrının bazı kesimlerin şımarık davranışlarına yol açtığını kaydetti. Devlet Bahçeli, Meclis Başkanı'nın Kürtçe konuşmayı Türkçeye çevirme talebini de yanlış bulduğunu ifade etti.

Ayrıca, MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in performansını da değerlendirerek, "Hazırlıklı ve heyecanlıydı, kendi kitlelerine yeni bir genel başkan olarak moral verdi. Bu yüzden tebrik ediyorum" diye konuştu. Devlet Bahçeli bu açıklamalarıyla, TBMM'de yaşanan dil kullanımı ve politik etkileşim üzerine dikkat çekti.

Etiketler Hedep
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.