ABD, “yarı çıplak Filistinliler” görüntülerinden rahatsız oldu

İsrail'in alıkoyduğu Filistinlileri yerlere yatırarak yarı çıplak görüntülerini servis etmesini, cinayet ortağı ABD tarafından "rahatsız edici” bulundu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
12 Aralık 2023 00:41
GÜNCELLEME
12 Aralık 2023 00:52
ABD, “yarı çıplak Filistinliler” görüntülerinden rahatsız oldu
MP
Mevlüt Peker Editör

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze'de onlarca Filistinliyi yarı çıplak ve elleri kelepçeli şekilde gözaltında tuttuğu görüntülerle ilgili endişelerini dile getirdi. Bu görüntüler, sosyal medyada geniş çaplı tepkilere neden oldu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, düzenlediği basın toplantısında Gazze ile ilgili soruları yanıtladı. Miller, İsrail ordusunun bu görüntüleri "teslim olan teröristler" olarak tanımlamasına rağmen, "Bu görüntüleri son derece rahatsız edici buluyoruz ve konuyla ilgili daha fazla bilgi bekliyoruz. Böyle bir duruma kesinlikle katılmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Miller ayrıca, İsrail'in uluslararası insancıl hukuka tam uyum içinde hareket etmesinin önemine dikkat çekerek, sivillerin korunması ve gözaltındaki kişilere insanca ve onurlu muamele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Aynı zamanda, Miller İsrail'in Gazze'de beyaz fosfor bombası kullanımı hakkındaki haberlerden duyulan endişeyi dile getirdi. Beyaz fosforun askeri amaçlar için kullanılabilse de, sivillerin zarar görmesini en aza indirmek için her türlü tedbirin alınması gerektiğini belirtti. Miller, ABD'nin beyaz fosfor gibi maddeleri, bu tür maddelerin meşru amaçlarla ve uluslararası insancıl hukuka uygun şekilde kullanılacağı beklentisiyle diğer ordulara sağladığını ve bu konuda da gerekli araştırmaların yapıldığını ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.