GSB Bakanı Bak, "Bu olay milat olmalı"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, hakem Halil Umut Meler'e saldırılmasına ilişkin, "Herkesin bu olayı milat noktası olarak görerek üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor." diye konuştu.
Ankara Masası
|
12 Aralık 2023, Salı - 13:34
GSB Bakanı Bak, "Bu olay milat olmalı"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, MKE Ankaragücü Çaykur Rizespor maçı sonrasında hakem Umut Meler'e Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca'nın yumruk atması olayına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bu tarz şiddet olaylarının spor sahalarında görmek istemediklerini belirten Bakan, hakemlerin üzerindeki baskıyı azaltabilmek için herkese görev düştüğünü ifade etti.

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Bak, bu tarz olayların spor camiasının üzüntü ile karşılandığını söyleyerek yaşanan bu tip saldırıları sahalarda görmek istemediklerini dile getirdi.

"Herkese büyük görev düşüyor"

GBS Bakanı Osman Aşkın Bak, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Bütün yöneticilerimize, kulüp başkanlarımıza, futbolun bütün diğer öğelerine yöneticilerimize ve izleyiciye büyük görev düşüyor. Herkesin bu olayı milat noktası olarak görerek üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor."

Ne olmuştu?

Dün akşam Eryaman Stadyumunda oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşması 1-1 bitmiş ve maç sonrası Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca hakem Umut Meler'e yumruk atmıştı.

Bu saldırının ardından Koca, gözaltına alınırken maçın hakemi Meler, hastaneye kaldırılmıştı.

Son olarak Meler'in hastanede tedavisi sürerken kulüp başkanı Faruk Koca tutuklandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2114237/gsb-bakani-bak-bu-olay-milat-olmali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.