Biden: İsrail dünyanın desteğini kaybetmeye başladı

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze konusunda İsrail'in dünyanın desteğini kaybetmeye başladığını belirterek, Binyamin Netanyahu'nun uzun vadeli çözüm için “hükümetini değiştirmesinin” şart olduğunu ifade etti.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
12 Aralık 2023 21:36
GÜNCELLEME
12 Aralık 2023 21:41
Biden: İsrail dünyanın desteğini kaybetmeye başladı
MP
Mevlüt Peker Editör

ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail'in Gazze'deki eylemleriyle ilgili önemli açıklamaları gündeme damgasını vurdu. Washington'da basına kapalı bir bağış toplantısında konuşan Biden, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sebebiyle uluslararası alanda desteğini kaybetmeye başladığını ifade etti. Biden, bu durumun İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun hükümet politikalarını değiştirmesi gerektiğini gösterdiğini vurguladı.

Biden, Netanyahu hükümetinin İsrail'in tarihindeki en muhafazakar yönetimlerden biri olduğunu ve iki devletli çözümü desteklemediğini belirtti. Uzun vadeli bir çözüm için, Netanyahu'nun hükümetini değiştirip güçlendirmesi gerektiğini kaydetti.

Ayrıca Biden, Netanyahu ile yaptığı sabahki telefon görüşmesinde, Gazze'de sivillerin hedef alınmaması gerektiğini dile getirdi. Netanyahu ise, Gazze'deki operasyonlar tamamlandıktan sonra bölgenin statüsü hakkında ABD yönetimiyle farklı görüşlere sahip olduklarını ifade etti. Bu açıklamalar, İsrail-Filistin sorununun çözümüne yönelik uluslararası toplumun tutumunda yeni bir dönemin başlangıcı olabilir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa