İsrail askerleri, cami hoparlöründen Yahudi duası “Şema Yisrael”i okudu

İsrail askerleri, Cenin kentinde bir camiyi işgal ettikten sonra hoparlörlerden Yahudi duası okudu. Irkçı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, camiye saygısızlık yapan İsrail askerini övdü.
Mevlüt Peker
|
14 Aralık 2023, Perşembe - 21:32
İsrail askerleri, cami hoparlöründen Yahudi duası “Şema Yisrael”i okudu

İsrail ordusunun Batı Şeria'nın Cenin kentinde gerçekleştirdiği sert operasyonlar sırasında, bir camiye yapılan saldırı uluslararası tepkilere neden oldu. İsrail askerleri, kentin yanı sıra Cenin Mülteci Kampı'na yönelik baskın ve kuşatma operasyonları devam ederken, şehirdeki bir camiye girdi ve orada dini saygısızlıkta bulundu.

Askerler, camiye ayakkabılarıyla girerek, içlerinden birinin mihrapta bulunan mikrofona Yahudi duası okuması büyük bir skandala yol açtı. Olayın görüntüleri, askerlerden birinin, Yahudilerin sabah ve akşam vakitlerinde okuduğu “Şema Yisrael” duasını okurken diğer askerlerin video çektiği ve bazılarının güldüğü anları gösteriyor. Bu görüntüler, caminin hoparlörlerinden Yahudi duasının yankılandığı anları da içeriyor.

Sosyal medyada, bu saygısız eylemi öven fanatik Yahudi gruplar ile camiye yapılan bu eyleme sert tepki gösteren birçok kullanıcı arasında büyük bir kutuplaşma yaşandı. Öte yandan, İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, camideki bu saygısızlığı yapan askerleri övdü ve görüntüleri kendi Telegram hesabından "Kahraman askerlerimizden Cenin'de bir camide Şema İsrael duası." ifadeleriyle paylaştı.

Bu olaylar karşısında İsrail’in Sefarad Başhahamı Yitzhak Yosef, askerlerin davranışları konusunda İsrail ordusunu uyardı. İsrail devlet televizyonu KAN’a göre Yosef, İsrail Ordusu Askeri Hahambaşılığı'na yazdığı mektupta, askerlere diğer din mensuplarının dini duygularının zarar görmemesi gerektiğinin anlatılması gerektiğini belirtti.

Bu olaylar, İsrail güçlerinin Cenin kenti ve mülteci kampında sürdürdüğü 3 günlük kuşatma ve kanlı baskınların bir parçası olarak gerçekleşti. Bu operasyonlar sırasında 12 Filistinlinin öldürüldüğü bildirildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2114612/israil-askerleri-cami-hoparlorunden-yahudi-duasi-sema-yisraeli-okudu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.