Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'dan CHP’de çift başlılık eleştirilerine yanıt

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP’de çift başlılık iddialarına yanıt verdi. İmamoğlu’nun hiçbir zaman “CHP Genel başkanı olacağım” demediğinin altını çizen Yaşar, “Parti içinde de parti dışında da o kavgaya heveslenenler var. Bu gençler yurtseverse o tuzağa düşmez” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
25 Aralık 2023, Pazartesi - 16:05
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'dan CHP’de çift başlılık eleştirilerine yanıt

Fethi Yaşar Ankara Masası Gündem Özel programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Kemal Kılıçdaroğlu’na genel başkan olduğu dönemde  “parti değişmeli” dediğini anlatan Yaşar, partinin tıkandığını kendisine ilettiğini ifade etti.

Yaşar, ama vefa gereği ilk turda Kılıçdaroğlu’na oy verdiğini söyledi.

"Gençlik Kollarında sandalyeler havada uçar, akşamına beraber aldırma gönül aldırmayı söylerdik"

Kendisinin CHP Ankara İl Başkanı seçilen Ümit Erkol’a da oy vermediğini anlatan Yaşar, ancak şimdi benim il başkanım benim önümde. Düğmemi iliklerim görevde kaldığı sürece ona en büyük saygıyı gösterecek kişi benim. Siyaset böyle ahlak da böyle, demokrasiye inanıyorsak. Bizim dediğimiz olmadı, o oldu. Eskiden böyleydi 80 öncesi. Bizde bu kültür vardı. Gençlik kollarında masa sandalyeler uçardı, o 70’li yıllarda vesaire… Akşam da gider beraber yemek yerdik, aldırma gönül aldırma derdik”  şeklinde konuştu.

Fethi Yaşar, aynı ideolojiye inan insanlar olduklarına işaret etti.

“Demokrasiyi önce parti içinde içimize sindirirsek Türkiye’de sindirmek daha kolay olur” diyen yaşar, yeni CHP Genel Başkanı ve Yönetiminin örgütten geldiğini hatırlattı.

Yaşar, bu yüzden yerel seçimlerde toplumda sevilen, kazanabilecek isimlere adaylık yoluna açacaklarına olan inancını dile getirdi.

“CHP’de çift başlılık” iddialarını da yanıtlayan Yaşar şöyle konuştu:

“Ekrem Bey hiçbir zaman ben genel başkan olacağım demedi”

“  Ekrem Bey hiçbir zaman ben genel başkan olacağım demedi. Ekrem Bey değişim olması lazım dedi. “Ben bu ülkede cumhurbaşkanı olacağım” hedefi o. Ona da saygı gösterecek insanlar. Seçimi kazanırsa başarılı olursa, güzel hizmetler yaparsa, parti de onu aday gösterirse… İlla genel başkan olması lazım değil ki Genel başkanımız kaç seçimde aday olmadı, başkasını gösterdi. En son seçimde kendi Kemal Bey aday oldu.”

“Bu gençler yurtseverse o tuzağa düşmezler”

“ Onun için bunu birazcık parti içinde de parti dışında da o kavgaya heveslenenler var. Bu gençler yurtseverse o tuzağa düşmezler. Genel başkanımız Özgür Bey de düşmez Ekrem Bey de o akılda olduklarına inanıyorum.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2116499/yenimahalle-belediye-baskani-fethi-yasardan-chpde-cift-baslilik-elestirilerine-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.