CHP Çankaya Belediye Başkan aday adayı Gülsün Bor'dan "kadın başkan sayısı artmalı" çıkışı

CHP Çankaya Belediye Başkan aday adayı Gülsün Bor, kadınların seçme seçilme hakkını almasından sonra sadece 150 kadının belediye başkanlığı yaptığını belirterek, “Bence kadınlara fırsat verilmeli” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
29 Aralık 2023, Cuma - 15:59
CHP Çankaya Belediye Başkan aday adayı Gülsün Bor'dan "kadın başkan sayısı artmalı" çıkışı

Gülsün Bor, Ankara Masası Gündem programında gazeteciler Fatih Atik ve Hilal Köylü’nün sorularını yanıtladı.

10 yıldır Çankaya Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığını belirten Bor, bu dönemde liyakat anlayışlı bir yönetim anlayışını oturttuklarını söyledi.

Bor, bu  süreçte Çankaya Belediyesi’nin bütçe dengelerini kurduklarını, öz kaynaklarla yatırımlar gerçekleştirdiklerini, sosyal yardımları artırdıklarını ve belediye personelinin özlük haklarını iyileştirip tüm ödemelerin zamanında yapılmasını sağladıklarını anlattı.

 “Başkan sahada olmalı” 

Çankaya’da akademisyenler ve STK’ların ürettiği hiçbir ilçede olmayan aklın bulunduğunu anlatan Bor, bu aklı kullanmakta eksik kalındığını ifade etti.

Bor,  “Katılımcılığı sağlayarak yönetmek lazım” dedi.

Halkla ilişkiler noktasında da eksiklik yaşandığı tespitini yapan Bor, “başkan sahada olmalı” dedi.

Gülsün Bor, başkan olması halinde Çankayalılarla iç içe olacağı mesajını verdi.

Kadınların yerel siyasetteki azlığına işaret eden Bor şunları söyledi:

“Türkiye’de  kadın başkan sayısının bu kadar az olmasını anlamakta zorlanıyorum”

“Bir belediyenin hizmetlerinden en fazla kadınlar ve çocuklar faydalanır, düşünün. Yani işte parklara, kadınlar çocuklarıyla  gider. Kreşlerimiz var, işte anneleriyle giderler çocuklar. Çankaya evleri var biliyorsunuz mahalle evleri kursların verildiği, ağırlıklı kadınlar giderler. Temizlik hizmetinden ağırlıklı kadınlar rahatsız olur. Yani orada bir sıkıntı varsa hemen kadın fark eder, şikayet eder. Dolayısıyla bir kurum düşünün ve kadınlara ve çocuklara hizmet veriyor ve dolayısıyla bu kesimin sıkıntıları kim anlar, yine kadın anlar değil mi? Hani kadın bakış açısı, duyarlığıyla, empati yapar. Ama onun için o kadar şaşırıyorum ki ben buna, Türkiye genelinde kadın başkan sayısının bu kadar az olmasını anlamakta zorlanıyorum.”

“93 yılda 150 kadın belediye başkanına karşı 32 bin erkek belediye başkanı var”

“ Bakın siz de bilirsiniz. Bin dokuz yüz otuz yılında Atatürk belediyelerde ve muhtarlıklarda seçme seçilme hakkını vermiş. Aradan 93 yıl geçmiş, Cumhuriyet bir kadın devrimi demiş. Baktığınızda 93 yılda sadece 150  belediye başkanı var. Kaç erkek var 32 bin.  Bin 389 belediye başkanının ilk başta 43’tü eş başkanlar kayyum geldi, elendi. Yirmi üç kadın başkan var Bence kadınlara fırsat verilmeli. Bir görülmeli. bakalım yapabiliyor mu bu kadın? Belki daha iyi yapacak”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2117188/chp-cankaya-belediye-baskan-aday-adayi-gulsun-bordan-kadin-baskan-sayisi-artmali-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.