Veysel Tiryaki kimdir?

Ankara Altındağ Belediye başkanı seçilen Veysel Tiryaki kimdir? Eski Tarım ve Orman Bakanı olan Veysel Tiryaki nereli, kaç yaşında?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
01 Nisan 2024 16:00
GÜNCELLEME
01 Nisan 2024 16:08
Veysel Tiryaki kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Veysel Tiryaki, 12 Mart 1965 tarihinde Dörtdivan'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1988 yılında mezun olan Tiryaki, aynı üniversitede Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans derecesi ve Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde taşınmaz geliştirme anabilim dalında doktora derecesiyle eğitim hayatını zirveye taşıdı.

Siyasi kariyerine belediye başkanlık görevinden önce Ağaçören, Tufanbeyli, Hasankeyf ve Arhavi ilçelerinde Kaymakamlık; Artvin ve Osmaniye illerinde Vali Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunarak başlayan Tiryaki, 2004 yılında Altındağ Belediye Başkanı olarak seçildi. Üç dönem boyunca başarılı bir performans sergileyen Tiryaki, bu süreçte ilçesine önemli projeler kazandırdı.

Evli ve üç çocuk babası olan Tiryaki, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Eylül 2020'de Hacettepe Üniversitesine bağlı Hacettepe Teknokent'in Genel Müdürü olarak atanmasıyla dikkatleri üzerine çeken Tiryaki, buradaki görevini başarıyla sürdürdü. Ancak, siyasi kariyerine yeni bir ivme kazandırarak, 8 Nisan 2022 tarihinde Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır. Ancak, kısa bir süre sonra, 30 Kasım 2023 tarihinde istifa etmiştir. 

31 Mart Yerel seçimlerinde Ak Parti Altındağ Belediye başkanı seçildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.