Ankara’da 4 ilçede Cumhur İttifakı’nın belediye başkan adayları belli oldu!

Ankara'da mahalli seçim çalışmaları tüm süratiyle sürerken, MHP 4 ilçede aday göstereceği isimleri açıkladı. Buna göre AK Parti; Gölbaşı, Etimesgut, Polatlı ve Kalecik ilçelerinde MHP'ye destek verecek.
Büşra Bayrak
|
10 Ocak 2024, Çarşamba - 20:16
Ankara’da 4 ilçede Cumhur İttifakı’nın belediye başkan adayları belli oldu!

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için siyasi partilerin aday belirleme süreçleri devam ediyor.

AK Parti ve MHP, 30 büyükşehirde “ortak aday” ile yerel seçime girme kararı aldıklarını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen programda AK Parti’nin 26 ildeki belediye başkanını açıklamış ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi için Cumhur İttifakı’nın adayının Murat Kurum olduğunu duyurmuştu.

Bu kez gözler, 15 Ocak günü gerçekleştirilecek programla Cumhur İttifakı’nın Ankara’daki adayının açıklanmasına çevrildi.

Programdan önce Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), yerel seçimlerde adaylıkları kesinleşen 2 büyükşehir, 12 il ve 41 ilçe belediye başkan adayı olmak üzere toplam 55 adayın isimlerini açıkladı.

MHP'nin Ankara'da 4 ismi açıklandı

MHP’nin Ankara’daki 4 ilçede aday çıkartacağı görülürken iki ilçe için mevcut belediye başkanları tekrar aday gösterildi.

Buna göre, Ankara'da belli olan adayların isimleri Gölbaşı'nda Ramazan Şimşek, Etimesgut'a Enver Demirel, Kalecik'te Erdal Dal ve Polatlı'da Levent Çağlancı olarak belirlendi.

Açıklanan isimlerden 4 dönemdir Etimesgut Belediye Başkanlığı görevini yürüten Enver Demirel ile 2019 yılında Gölbaşı Belediye Başkanlığı’na seçilen Ramazan Şimşek isimlerinin değişmemesi ise dikkat çekti.

" Cumhur İttifakı en yüksek oy oranıyla Ankara’ya mührünü vuracaktır."

MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla adayları tebrik ederek , “Türk Dünyasının Bilge Lideri Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli Beyefendi’nin takdirleriyle Belediye Başkanı Adayı olan dava arkadaşlarımızı tebrik ederim. 2024 Yerel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı en yüksek oy oranıyla Ankara’ya mührünü vuracaktır.” dedi.

Yeniden aday gösterilen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ile Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ise adaylıklarını yaptıkları videolu paylaşım ile ilçe vatandaşlarına duyurdu.  

Gölbaşı'nda tekrar Ramazan Şimşek dendi

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ‘Vakit tamam, ya bismillah’ diyerek sözlerine başladığı paylaşımda,” … 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendilerin takdirleriyle ve görevlendirmesiyle Gölbaşı Belediye Başkanlığı için yeniden aday olmaktan ötürü büyük gurur ve sorumluluk duyuyorum. 2019 yılında siz değerli hemşehrilerimizin desteğiyle Gölbaşı’mızın kapılarını dünyaya açıyoruz diyerek yola çıktık. 5 yılda yaptığımız projelerle sözümüzü yerine getirdik. Yeni dönemde de Allah’ın izni ve sizlerin kıymetli desteğiyle Gölbaşı’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Yaptığımız çalışmaların üstüne koyarak birçok farklı alanda önemli ve kalıcı projelerimizi daha ileriye taşıyacağımızdan, projelerimize yenilerini ekleyeceğimizden hiç şüpheniz olmasın. Gölbaşı'mıza hayırlı ve uğurlu bir gelecek inşa etmek için el birliğiyle aşkla çalışacağımıza olan inancım tam! Rabbim, birlik ve beraberliğimizi daim etsin. İlçemize, ilimize, ülkemize hayırlı, uğurlu olsun. Allah utandırmasın. Biz büyük bir aileyiz.” dedi.

Etimesgut'ta 5'inci kez Enver Demirel aday 

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ise paylaşımında, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin takdirleri ile 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Etimesgut Belediye Başkanlığına yeniden aday gösterildik. Sayın Genel Başkanımıza bizlere güvendiği için teşekkür ediyorum. İnşallah aynı aşk aynı heyecanla Etimesgut'a hizmet etmeye devam edeceğiz. Rabbim hakkımızda hayırlı eylesin.” İfadelerini kullandı.



http://www.ankaramasasi.com/haber/2119341/ankarada-4-ilcede-cumhur-ittifakinin-belediye-baskan-adaylari-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.