Mesut Özarslan kimdir?

31 Mart Yerel Seçimlerine Ankara Keçiören Belediye Başkanı seçilen Mesut Özarslan kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
01 Nisan 2024 15:40
GÜNCELLEME
01 Nisan 2024 15:52
Mesut Özarslan kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Mesut Özarslan, 1976 yılında Sivas'ta dünyaya geldi. Özarslan, ilk, ortaöğretim ve lise eğitimini Sivas'ta tamamladı, üniversite eğitimini ise Konya Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü tamamlayarak mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini de tamamladı.

Kariyeri

Mesut Özarslan, kariyerine yüksek lisans eğitimi sonrasında  akademik kariyerine adım atmış fakat kısa süre sonra akademik kariyerini bitirerek 2002 yılında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve (TOKİ) Altyapı ve Zemin Etüd Şube Müdürlüğü görevine  başladı.

Daha sonra uluslararası alanda  Başbakanlık Pakistan Deprem Bölgesi Koordinatörlüğü görevinde bulundu. Ayrıca Mesut Özarslan, GEOLİMİT MÜHENDİSLİK A.Ş.'yi kurarak yönetim kurulu başkanı oldu. 

Siyasi kariyeri

Mesut Özarslan, siyasi kariyerine İYİ Parti çatısı altında adım attı. 27. dönemde İYİ Parti Ankara milletvekili adayı olan Özarslan, İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve kurucu Ankara İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

CHP'den Etimesgut Belediyesi başkan adayı olmak isteyen İYİ Partili Mesut Özarslan, partisinden ve ABB iştiraki olan PORTAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığından istifa etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da Mesut Özarslan'ı CHP Etimesgut adayı olarak görmek istediği iddiaları medyaya yansıdı. 

Ancak oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun adı CHP Ankara Etimesgut Belediye Başkan Adaylığı için öne çıktı. 

31 Mart Yerel Seçimlerinde Ankara Keçiören  Belediye başkanı seçildi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.