Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözleri!

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözleri Türkçe oldu. Gezeravcı,"Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bu vatan için canını veren tüm şehitlerimize, buraya adım atmamızı sağlayan güçlü iradesiyle devletimize ve bu imkanları bize sağlayan milletimize şükranlarımı sunuyorum. İstikbal göklerdedir!" dedi.
Büşra Bayrak
|
20 Ocak 2024, Cumartesi - 15:54
Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözleri!

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve beraberindeki 3 astronotun uzay yolculuğu, 19 Ocak'ta Türkiye saatiyle 00.49'da ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'da gerçekleştirildi.

Gezeravcı ve 3 astronotun içerisinde bulunduğu Falcon 9 roketi, canlı yayınlanan geri sayımından sonra uzay yolculuğuna başladı. 

Bu tarihi yolculuk Türkiye'de 85 milyon vatandaşımız tarafından heyecanla takip edildi. 

Yaklaşık 36 saat süren uzay yolculuğunun ardından Türkiye saati ile 13.42'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlendi. 

Ax-3 ekibi Uluslararası Uzay İstasyonu bulunan Expedition 70 tarafından karşılandı. 

Karşılamayla birlikte düzenlenen törende Alper Gezeravcı uzaydan Türk halkına ve tüm dünyaya şu sözlerle seslendi: 

"Ben de öncelikle misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederim. Bizi aslında kapıda bekliyorlardı. Çok güzel bir karşılama oldu bizim için. Ben herkese teşekkür etmek isterim. Son 8 aydır devam eden eğitimler için de tüm ortaklarımıza bu güvenli yolculuk için teşekkür ederiz. Türkiye olarak tarihimizde ilk defa uzaya çıktık. Bilim ve araştırma çalışmalarına katkıda bulunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bu vatan için canını veren tüm şehitlerimize, buraya adım atmamızı sağlayan güçlü iradesiyle devletimize ve bu imkanları bize sağlayan milletimize şükranlarımı sunuyorum. İstikbal göklerdedir!" 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2121042/turk-astronot-alper-gezeravcinin-uzaydaki-ilk-sozleri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.