Maximiliano Silvera kimdir?

Peñarol'da oynayan Uruguaylı profesyonel bir futbolcu Maximiliano Silvera kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
07 Şubat 2024 13:44
GÜNCELLEME
07 Şubat 2024 14:47
Maximiliano Silvera kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Maximiliano Joaquín Silvera Cabo, 5 Eylül 1997 tarihinde doğan  Uruguaylı profesyonel bir futbolcudur ve Peñarol takımında forma giymektedir.

Pando'da doğan Silvera, kariyerine Estrella de Oro FC'de başladı. Daha sonra kısa bir süre Peñarol'un altyapısında geçirdi ve ardından Danubio'ya katıldı. Seyahat masrafları için ödeme alamadığı için Danubio'dan ayrıldı ve sonrasında 16 yaşında Cerrito'ya transfer oldu.

Cerrito: Silvera, Cerrito ile ilk profesyonel maçına 21 Mart 2015'te çıktı ve Villa Española'ya karşı oynanan 4-2'lik maça ikinci yarıda oyuna girerek katıldı. Sezon boyunca sadece bir maç daha oynadı ve takımı Segunda División Amateur'a düşerken sezonu tamamladı.

Silvera, 7 Kasım 2015'te Basáñez'e karşı deplasmanda oynanan 3-2'lik galibiyette takımının ikinci golünü atarak ilk profesyonel golünü kaydetti. Kampanya boyunca üç kez daha gol attı ve takımı ikinci bölüme geri döndü.

Cerrito'nun 2020 Segunda División sezonunu tamamlamasının ardından Primera División'a yükselmesinde etkili oldu. 11 golle ligin en golcü oyuncusu oldu ve en iyi oyuncu seçildi.

Silvera, 16 Mayıs 2021'de top tier'daki ilk maçına çıktı ve River Plate Montevideo'yu 3-1 yendikleri maçta ilk golünü attı. 17 Haziran'da, Fénix'i deplasmanda 3-1 yendikleri maçta hat-trick yaparak dikkat çekti. Yıl sonunda 21 golle tekrar bölümün en golcü oyuncusu oldu.

Juárez'e Kiralık: 3 Şubat 2022'de Silvera, kariyerinde ilk kez yurtdışına çıkarak Liga MX takımlarından Juárez'e bir yıllığına kiralandı. Ancak Kasım 2022'de kulüp adına gol atamayarak Juárez'i terk etti.

Necaxa'ya Kiralık: 3 Ocak 2023'te Silvera, bir başka Meksika takımı olan Necaxa'ya kiralık olarak transfer oldu. 11 Şubat'ta Club América'ya karşı oynanan maçta takımının tek golünü kaydetti.

Santos 30 Ağustos 2023'te Silvera, Brezilya'nın Campeonato Brasileiro Série A takımlarından Santos'a geçiş yaptı ve yıl sonuna kadar geçerli olacak bir sözleşme imzaladı. 

Peñarol: 4 Ocak 2024'te Silvera, eski Santos teknik direktörü Diego Aguirre ile tekrar bir araya gelerek Peñarol'a transfer oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.