Destici'den Başak Demirtaş değerlendirmesi

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, DEM Parti'nin, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmayacağı yönündeki açıklamasını “İmralı’nın kararı” şeklinde değerlendirdi.

Kay
Kaynak Kaynak:AA
YAYINLAMA
07 Şubat 2024 18:16
GÜNCELLEME
07 Şubat 2024 18:27
Destici'den Başak Demirtaş değerlendirmesi
Kay
Kaynak Kaynak:AA

Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenleri rahmetle anarak konuşmasına başlayan Destici, depremin kader olduğunu, ama depremlerdeki ölümleri kadere bağlamanın inanç, bilim ve insanlıkla tek başına izah edilemeyeceğini vurguladı.

Destici, acılardan ders almaz ve geçmiş hatalar yok aynı acıları yaşamaya mahkum olunacağına işaret etti.

Mustafa Destici, yerel yönetimlere ve onları denetlemekle görevli merkezi hükümete düşen en önemli görevi, depremlerdeki bina kaynaklı ölümleri sıfıra indirmek olarak ifade etti.

Çağlayan Adliyesindeki terör saldırısına da değinen Destici, teröristleri etkisiz hale getiren polisleri tebrik ederken hayatını kaybeden kişiye rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Terörle mücadele önerileri

Mustafa Destici terörle mücadeleye ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"İnfaz sistemimizde köklü değişiklikler yapmalıyız"

Teröristlerin tahliye edilmelerinin ardından örgüt faaliyetlerine devam ettiklerini dile getiren Destici, infaz sisteminde köklü değişiklikler istedi.

Destici dünyanın çok sayıda ülkesinde uygulanan, tahliyesiz müebbet hapis cezasının uygulamaya alınması gerektiğini bildirdi.

Cumhur İttifakı'nın bir parçası olduklarını anımsatan Destici, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti heyeti ile görüşmelerin devam ettiğini de aktardı.

“İşbirlikleri hakkaniyetli şekilde sürdürülmeli”

Seçim beyannamesini 14 Şubat'ta Ankara'da açıklayacaklarını belirten Destici, şöyle devam etti:

“Aday çıkarsalar da çıkarmasalar da bu, Kandil ve İmralı'nın kararı olacaktır”

Destici basın mensuplarının soruları üzerine, DEM Parti'nin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmayacağı yönündeki açıklamaya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:




Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.