UNRWA: İsrail tesislerimizi 290 kez vurdu

UNRWA, işgal ve tam abluka altındaki Gazze'deki tesislerinin İsrail tarafından 290 kez vurulduğunu bildirdi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
07 Şubat 2024 22:43
GÜNCELLEME
07 Şubat 2024 22:46
UNRWA: İsrail tesislerimizi 290 kez vurdu
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Birleşmiş Milletler'e bağlı Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırılarının vahim sonuçlarını açıkladı. Ajans, Gazze'deki 150 UNRWA tesisinin 290 kez saldırıya uğradığını ve bu saldırılarda 154 personelin hayatını kaybettiğini bildirdi.

YIKIM VE CAN KAYBI

UNRWA'nın açıklamasına göre, İsrail'in saldırıları sonucunda Gazze'de sığınak olarak kullanılan UNRWA tesislerine sığınan 389 Filistinli yaşamını yitirdi, 1374 kişi yaralandı. Özellikle son 15 gün içinde Han Yunus ve çevresindeki çatışmalar, can kayıplarına ve Birleşmiş Milletler'e ait tesislerin de aralarında bulunduğu altyapının hasar görmesine neden oldu.

SAĞLIK TESİSLERİNDE DURUM

Gazze'deki 22 UNRWA sağlık tesisinden sadece 4'ü faaliyetlerine devam edebiliyor. Bu sağlık merkezleri, Refah kentinde ve Gazze'nin orta kesimlerinde hizmet veriyor. Bu merkezler ve UNRWA sığınaklarında toplamda 15,977 Gazzeli tedavi görüyor.

GIDA KITLIĞI VE YERİNDEN EDİLMİŞ NÜFUS

Gazze'nin güney bölgelerinde yaşayan ve kıtlık riskiyle karşı karşıya olan 359,054 Filistinli aileye UNRWA tarafından un dağıtımı yapıldı. Açıklamada, Gazze nüfusunun %75'ini oluşturan yaklaşık 1,7 milyon kişinin yerinden edildiği, birçok kişinin güvenlik arayışı içinde sığındıkları bölgeleri terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.