İsrail, Batı Şeria’da 2 mülteci kampına baskın yaptı

Terör örgütü İsrail güçleri, işgal altında tuttukları Batı Şeria'da 2 mülteci kampına baskın yaptı. İsrail askerleriyle baskına direnen Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
07 Şubat 2024 23:29
GÜNCELLEME
07 Şubat 2024 23:30
İsrail, Batı Şeria’da 2 mülteci kampına baskın yaptı
Kay
Kaynak Kaynak: AA

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan el-Faria ve Nur Şems Mülteci Kamplarına sabah saatlerinde baskın düzenledi. Bu baskınlar, Filistinliler ile İsrail askerleri arasında silahlı çatışmalara yol açtı. Görgü tanıkları, İsrail güçlerinin askeri buldozerlerle Tubas kentinin yakınlarındaki el-Faria Mülteci Kampı'na girdiğini ve kampın çeşitli noktalarında çatışmaların yaşandığını aktardı.

NUR ŞEMS KAMPINDA KAYIPLAR

Tulkerim kentinde bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda ise İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu en az iki Filistinlinin yaralandığı, çatışmaların çeşitli noktalarda meydana geldiği bildirildi. İsrail güçleri, kampa takviye birlikler göndererek, bazı binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirdi. Bir evin kuşatıldığı ve ardından bombalanarak yıkıldığı ifade edildi.

SAĞLIK EKİPLERİNE ENGELLEME

Filistin Kızılayı, Nur Şems Mülteci Kampı'nda gerçek mermiyle yaralanan bir kişinin hastaneye kaldırıldığını, ancak İsrail askerlerinin sağlık ekiplerinin yaralanan bir kıza ulaşmasını engellediğini açıkladı. Tulkerim'deki baskında ise 3'ü kadın olmak üzere 5 yaralıya müdahale edildiği belirtildi.

KAYIPLAR VE TUTUKLAMALAR

Filistin Sağlık Bakanlığı, Nur Şems Mülteci Kampı'nda İsrail güçlerinin ateşi sonucu 39 yaşındaki Ziyad Ali Dame ile 36 yaşındaki İslam İbrahim el-Ali'nin yaşamını yitirdiğini duyurdu. 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 385'e çıktı.

ARTAN BASKIN VE SALDIRILAR

İsrail güçleri, Nur Şems Mülteci Kampı ve Tulkerim kenti mahallelerine düzenlediği baskınlarda birçok eve zorla girerek arama yaptı, çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı. 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başlamasıyla birlikte, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere karşı baskın, gözaltı ve saldırılarda ciddi artış gözlemleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.