Demokrat Parti'nin Çankaya adayı açıklandı!

Yerel seçimler yaklaşırken adaylarını açıklamaya devam eden Demokrat Parti bugün Çankaya adayını açıkladı. Demokrat Parti'nin Çankaya adayı İrem Taşpınar oldu.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
08 Şubat 2024 13:38
GÜNCELLEME
08 Şubat 2024 14:47
Demokrat Parti'nin Çankaya adayı açıklandı!
Ecem Çetin Editör

Yerel seçimlere kısa bir süre kaldı... 

31 Mart için geri sayım sürüyor... 

Seçmen, belediye başkanlarını belirlemek üzere sandık başına gidecek... 

Partilerin çalışmaları sürüyor... 

Belirlenen adaylar kamuoyu ile paylaşılırken, aday belirleme çalışmaları da devam ediyor.

Cumhur İttifakı, yerel seçim noktasında Yeniden Refah Partisi haricinde diğer tüm partilerle anlaştı. 

Millet İttifakı, ise genel seçimler sonrası tamamen dağıldı. 

Her bir parti yerel seçimlere kendi başlarına giriyor... 

Demokrat Parti'de bu kapsamda yerel seçim hazırlıklarına başladı ve adaylarını tek tek açıklıyor. 

Bugün Demokrat Parti'nin Çankaya adayı kamuoyuna duyuruldu. 

Demokrat Parti'nin Çankaya adayı DP Genel Başkan Yardımcısı İrem Taşpınar oldu. 

Tanıtım toplantısına, Genel Başkan Gültekin Uysal, Demokrat Parti Milletvekilleri Haydar Altıntaş ve Salih Uzun, Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı ve çok sayıda Demokrat Partili katıldı. 

" Birilerinin tapulu malı olmadığını adaylara ceket muamelesi yapmadığı bir süreci başlatmak"

İlk olarak söz alan Erkin Delikanlı şu ifadeleri kullandı; 

Başkentimizin göz bebeği Çankaya'mız adına çok önemli bir günde, çok önemli bir noktada bir araya geldik. Celal Bayer Köşkü'nde sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyorum. Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Çankaya Cumhuriyet tarihinden bu yana bir kadın aday ya da belediye başkanıyla daha doğrusu kadın belediye başkanıyla yönetilmedi. Demokrat Parti çok partili sisteme geçildiğinden beri birçok ilki gerçekleştirdi. Genç liderimiz Sayın Güntekin Uysal ve yetmiş sekiz yıllık geleneğimizle, tecrübemizle, kabiliyetimizle daha önce yaptıklarımızla yeniden yapabiliriz şiarıyla Demokrat Parti olarak bir hedefimiz var. Çankaya'ya bir kadın eli değdirmek, Çankaya'yı hep birlikte daha çağdaş, daha medeni bir seviyeye getirmek. Birilerinin tapulu malı olmadığını adaylara ceket muamelesi yapmadığı bir süreci başlatmak.

Çankaya ve Cumhuriyet'le özdeş  Celal Bayar Köşkü'nde tarihi bir adım attıklarını ifade eden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Çankaya Belediye Başkanlığına İrem Taşpınar'ı ilan etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

"Yerel seçimler çok kıymetli"

Uysal, şu ifadeleri kullandı;

"Geride Türk demokrasisinin belki de en zor sınavı diye tabir ettiğimiz bir seçimi, mayıs ayında gerçekleştirdik. Ülkemizin derinden bir nefes alabilmesi adına verdiğimiz mücadele elbette orada kalacak değil. Önümüzdeki yerel seçimler, uzun bir dönem seçim olmayacağı anlayışı içerisinde ortaya çıkaracağı siyasal ve toplumsal iklim uzun süre milletimizin, vatandaşlarımızın içinde nefes alıp vereceği toplumsal siyasi iklimi de oluşturacaktır. Bu açıdan da yerel seçimler çok kıymetli. DP olarak her parti gibi kendi mücadelemizi vermek adına kendi fikrimizi, zihniyetimizi, anlayışımızı, dünden bugüne taşıdığımız bir büyük geleneğin değerlerini yarınlara taşımak adına da mücadele veriyoruz. "

"Söz yeniden milletin. Söz yeniden Çankaya'nın"

"Ankara'mız önemli. Ankara'mız gibi tüm yurt sathında yayılmış teşkilatlarımızla beraber bu mücadelede varız." diyen Gültekin Uysal, şunları söyledi; 

"Çankaya'da özellikle bugün ODTÜ'lü kimliğiyle, kadın kimliğiyle, parti genel merkezimizle, kadın politikalarından sorumlu genel başkan yardımcımız olarak Sayın İrem Taşpınar'ın adaylığıyla beraber uzun süredir siyahla beyaz arasına sıkışmış Türkiye ikliminde, Ankara'da da, Çankaya'da da bir derin nefes almaya imkan verecek bir süreci, bir mücadeleyi inşallah İrem Hanım'ın şahsında tüm teşkilatlarımız onunla beraber belediye meclis üyeleri, Çankaya teşkilatımız, il teşkilatımız hepimiz bu mücadelede emek koyacağız. O açıdan ben de mutluyum. Siyasetin önümüzdeki süreçte kurum ve aktörleriyle beraber vatandaşlarımızın hissiyatına, vatandaşlarımızın taleplerine karşı esnekliğini kaybetmiş siyasetin yeniden vatandaşımızın taleplerini, ihtiyaçlarına yeri geldiğinde itirazlarına esnek hale geldiği, onlara hassas hale geldiği bir süreci Türkiye'de de başlatmak istiyorum. O açıdan tekrar Sayın İrem Taşpınar'ın adaylığını ben hayırlı olsun dileğimle bütün arkadaşlarımızla beraber paylaşıyoruz.  'Söz milletindir' diyerek çıktığımız bu süreçte bu seçim döneminde de 'Söz yeniden milletin. Söz yeniden Çankaya'nın. Söz yeniden kadınlarımızın' diyoruz."

"Çankaya Belediyesi'nin ilk kadın belediye başkanı olacağım"

Çok heyecanlı olduğunu ifade eden İrem Taşpınar ise, "Heyecanımı da paylaşmaktan bir sakınca görmüyorum açıkçası. Çünkü ihtiyaç duyduğumuz şeylerden bir tanesi samimiyetle hislerimizi paylaşmak. Benim için ve inanıyorum ki Çankaya'nın tarihi için de mihenk taşı olacak bugünde, burada bulunan her birimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ama bir kadın olarak kürsüde yaptığım her konuşmada ayrıca bir teşekkür ederim. Teşekkürü cumhuriyet tarihine ederim ve asla anmadan geçemem, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, bu uğurda şehit olmuş, Cumhuriyet'in bu kadar uzun süre yaşamasını sağlamış tüm demokrasi şehitlerine de teşekkürün üstünde minnetlerimi bir kadın olarak sunuyorum. Niye minnet noktasındayım? Çünkü cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Dokuzuncu Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in dediği gibi, 'Bir köylü çocuğunun cumhurbaşkanı olabilmesi cumhuriyettir.' ya da benim gibi cumhuriyetin imkanlarıyla ODTÜ'yü bitirip, iş insanı olup, siyasetçi olup bugün burada kürsüde konuşabiliyor olmak cumhuriyettir. Ya da bu kadar köklü bir siyasi, tarihi, hafızaya sahip bir partiyle beraber yol yürüyebilmek cumhuriyettir. En önemlisi Türkiye'nin en genç genel başkanıyla beraber, Türkiye'nin en önemli ilçesinde kadın bir belediye başkan adayı çıkarmak cumhuriyettir. ve ben inanıyorum ki hepimizin aslında cumhuriyete borcu var. O yüzden de seçimlerin arka tarafında inanarak yürüyeceğimiz bu yolda inanç, inandığımız fikrimiz şu: Herkesin cumhuriyete borcu var ama en çok eğitimli kadınların cumhuriyete borcu var. O yüzden aslında bu görevde cumhuriyete olan borcumuzu ödemeye talibiz. ve kadına seçme seçilme hakkının dünyadan daha önce verildiği bir dönemde, cumhuriyet tarihimizde Çankaya Belediyesi'nin ilk kadın belediye başkanı olacağım. Daha önce de 'Söz milletin' dedik. Şimdi diyoruz ki 'Söz yeniden milletin, söz yeniden Çankaya'nın, söz yeniden demokratların." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.