McDonald, Gazze'de ateşkes çağrısını tekrarladı

İrlanda'nın ana muhalefetteki Sinn Fein'in lideri McDonald, on binlerce sivilin öldüğü Gazze'de ateşkes çağrılarını tekrarladı.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
08 Şubat 2024 18:51
GÜNCELLEME
08 Şubat 2024 19:00
McDonald, Gazze'de ateşkes çağrısını tekrarladı
Kay
Kaynak Kaynak: AA

İrlanda'nın ana muhalefet partisi Sinn Fein'in lideri Mary Lou McDonald, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda çocuklar ve kadınlar da dahil olmak üzere binlerce sivilin hayatını kaybettiğini vurgulayarak, Gazze'de ateşkes çağrılarını her fırsatta dile getirdiğini açıkladı. McDonald ve Kuzey İrlanda Bölgesel Hükümeti Başbakanı Michelle O'Neill, Londra'da düzenlenen bir basın toplantısında yabancı basın mensuplarıyla bir araya geldi.

KUZEY İRLANDA'DA YETKİ PAYLAŞIMI VE ORTA DOĞU SORUNU

Toplantıda, Kuzey İrlanda'da iki yıl sonra parlamentoda yetki paylaşımının yeniden sağlanması ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ele alındı. McDonald, uluslararası hukukun uygulanması gerektiğini ve İsrail devletinin de bu hukuka tabi olması gerektiğini belirtti. Gazze'deki durumu her platformda gündeme getirdiğini ifade eden McDonald, ABD ziyareti sırasında da Filistin konusunu öne çıkaracağını söyledi.

FİLİSTİN'E DESTEK VE ULUSLARARASI DİYALOG ÇAĞRISI

McDonald, Gazze'deki bombardımanın durdurulması ve Filistinlilerin haklarının teyit edilmesi için uluslararası düzeyde proaktif hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. ABD dahil olmak üzere tüm uluslararası aktörlerle bu konuda diyalog ve iş birliği içinde olacaklarını belirtti.

KUZEY İRLANDA'DA TARİHİ BİR AN

Michelle O'Neill, Kuzey İrlanda'da yetki paylaşımının yeniden tesis edilmesini "tarihi bir an" olarak nitelendirdi ve her bir vatandaşı eşitlik, saygı ve kapsayıcılık ilkeleriyle temsil edeceğini söyledi. O'Neill, Kuzey İrlanda'da toplumun isteklerine kulak vereceklerini ve her kesimle temasta olacaklarını ifade etti.

İRLANDA VE KUZEY İRLANDA'NIN BİRLEŞMESİ İÇİN REFERANDUM SİNYALİ

Sinn Fein lideri McDonald, İrlanda Cumhuriyeti ile Kuzey İrlanda'nın birleşmesi için yapılacak referandumun gelecek altı yıl içinde gerçekleşebileceğinin sinyalini verdi. Bu açıklama, İrlanda adasının geleceği açısından önemli bir gelişme olarak değerlendirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.