Pakistan’da seçim günü 51 terör saldırısı: 12 ölü

Pakistan ordusundan yapılan açıklamada, seçim günü Pakistan genelindeki 51 terör saldırısı düzenlendiği, saldırılarda 10'u güvenlik görevlisi olmak üzere 12 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
08 Şubat 2024 20:25
GÜNCELLEME
08 Şubat 2024 20:26
Pakistan’da seçim günü 51 terör saldırısı: 12 ölü
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Pakistan ordusu, ülke genelinde seçim günü yaşanan ve çoğunlukla Hayber Pahtunhva ile Belucistan eyaletlerinde odaklanan 51 terör saldırısında 12 kişinin öldüğünü, 39 güvenlik görevlisinin yaralandığını duyurdu. Bu acı verici olaylar, seçim sürecinin güvenliğine gölge düşürdü.

GÜVENLİK GÜÇLERİ VE SİVİLLERİN KAYIPLARI

Ordu tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırılarda 10 güvenlik görevlisi ve 2 sivil yaşamını yitirdi. Ayrıca, 39 güvenlik personeli çeşitli saldırılarda yaralandı. Güvenlik güçlerinin kararlı müdahalesi sonucu 5 terörist etkisiz hale getirildi ve birçok potansiyel tehdit bertaraf edildi.

SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Pakistan ordusu, seçimlerin güven içinde gerçekleşmesi için 137.000 asker ve paramiliter birlik ile 7800 hızlı müdahale gücünün görevlendirildiğini bildirdi. Bu güçler, yaklaşık 6 bin hassas sayılan oy verme noktasında güvenliği sağlamak üzere konuşlandırıldı.

SEÇİM SÜRECİ VE SONUÇLARI

Pakistan'da, 5 yıl boyunca yasama görevini üstlenecek Pakistan Ulusal Meclisi (NA) ve eyalet meclisleri için oy verme işlemi yerel saatle 08.00'de başladı ve 17.00'de sona erdi. Seçim günü yaşanan terör saldırıları, Pakistan’ın demokratik süreçlerine yönelik tehditleri gözler önüne serdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.