DSÖ: Gazze’de herkes aç. Çoğu açlıktan ölüyor!

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü)’den yapılan açıklamada, “Gazze'de herkes aç. Çoğu açlıktan ölüyor. Yeterli gıda olmazsa daha fazla insan hastalanacak ve ölecek.” denildi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
08 Şubat 2024 20:51
GÜNCELLEME
08 Şubat 2024 20:52
DSÖ: Gazze’de herkes aç. Çoğu açlıktan ölüyor!
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Gazze Şeridi'nde yaşanan insani krize dikkat çekerek, bölgedeki durumun vahametini vurgulayan bir açıklama yaptı. DSÖ, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, "Gazze'de herkes aç, çoğu açlıktan ölüyor" ifadelerini kullanarak, bölgede yeterli gıda bulunmaması halinde daha fazla insanın hastalanacağı ve hayatını kaybedeceği konusunda uyarıda bulundu.

BULAŞICI HASTALIKLARIN YAYILMA TEHLİKESİ

DSÖ'nün paylaşımında, Gazze'de bulaşıcı hastalıkların yayılma riskine dikkat çekilerek, açlık koşullarının insanların hastalıklarla mücadele etme kapasitesini zayıflattığı belirtildi. Bu durumun, sağlık krizini daha da derinleştirebileceği ve acil müdahale gerektirdiği vurgulandı.

ACİL ATEŞKES VE YARDIM ÇAĞRISI

Gazzelilerin çektiği çilenin sona erdirilmesi gerektiğini belirten DSÖ, bölgede acil ateşkes çağrısında bulunarak, uluslararası toplumu harekete geçmeye ve Gazze'ye yönelik insani yardımları artırmaya çağırdı. DSÖ'nün bu çağrısı, Gazze'deki insani durumun ciddiyetini ve acil müdahale gerekliliğini bir kez daha ön plana çıkardı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.