UNRWA’dan “Gazze’de kıtlık” uyarısı!

UNRWA’dan yapılan açıklamada, “Gazze'de kıtlık yaşanmaması için daha fazla gıda tedarikine ihtiyaç var” denildi. UNRWA İletişim Direktörü Juliette Touma, “Uluslararası finansmanın yeniden başlamaması durumunda UNRWA'nın birkaç hafta içinde çalışmaları duracak. UNRWA yoksa gıda tedariki de yardım konvoyları da yok" ifadelerini kullandı.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
08 Şubat 2024 21:45
GÜNCELLEME
08 Şubat 2024 21:50
UNRWA’dan “Gazze’de kıtlık” uyarısı!
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi'nde artan kıtlık sorununa dikkat çekerek, bölgeye acil gıda yardımı yapılması gerektiğini vurguladı. UNRWA İletişim Direktörü Juliette Touma'nın Katar merkezli Al Jazeera Televizyonu'na yaptığı açıklamalar, ajansın sosyal medya hesabından paylaşıldı.

UNRWA'NIN FİNANSMAN KRİZİ VE SONUÇLARI

Touma, Gazze'deki kıtlığın önlenmesi için gerekli olan gıda malzemelerinin tedarikinin artırılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, UNRWA'nın uluslararası finansmanın kesilmesi durumunda birkaç hafta içinde faaliyetlerini durdurmak zorunda kalabileceğini ifade etti. Touma, "Eğer UNRWA yoksa, gıda tedariki ve yardım konvoyları da yok." şeklinde konuştu.

UNRWA'NIN TARİHSEL ROLÜ VE İSRAİL İDDİALARI

1950 yılından bu yana faaliyet gösteren ve BM üyesi devletlerin gönüllü katkılarıyla finanse edilen UNRWA, 5,9 milyon Filistinli mülteciye gıda, sağlık, eğitim ve barınma gibi temel insani yardımlar sağlıyor. Ajans, geçmişte İsrail tarafından defalarca vuruldu ve tonlarca gıda ile ilaç yok edildi.

ULUSLARARASI TOPLUMUN TUTUMU

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in UNRWA personelinin saldırılara karıştığı iddialarının soruşturulması çağrısında bulundu. UNRWA, İsrail'in iddialarına yönelik kendi içinde soruşturma başlattı. Almanya, İsviçre, İtalya, Kanada ve diğer bazı ülkeler UNRWA'ya finansal desteğini geçici olarak durdurduklarını açıklarken, Norveç, İrlanda ve İspanya gibi ülkeler desteklerini sürdüreceklerini duyurdu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.