İran destekli gruplar, ABD'nin Suriye'deki üssüne saldırı düzenledi

Suriye'de Fırat Nehri'nin batı yakasındaki İran destekli gruplar, Deyrizor ilinde ABD askerlerinin konuşlandığı Ömer Petrol Sahası Üssü'ne roketlerle saldırı düzenledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Şubat 2024 08:15
GÜNCELLEME
09 Şubat 2024 06:17
İran destekli gruplar, ABD'nin Suriye'deki üssüne saldırı düzenledi
AA
Kaynak AA

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Fırat Nehri'nin batı yakasında konuşlanan İran destekli terörist gruplar, gece saatlerinde ABD güçlerinin konuşlu olduğu Ömer Petrol Sahası Üssü'ne roketlerle saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda can kaybına ilişkin henüz bilgi verilmedi.

ABD tarafından ise saldırıya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Fırat Nehri'nin batı yakasındaki İran destekli gruplar, 7 Şubat'ı 8 Şubat'a bağlayan gece de ABD güçlerinin konuşlandığı Ömer Petrol Sahası Üssü'ne kamikaze insansız hava araçları (İHA) ile saldırı düzenlemişti.

Önceki saldırılarda terör örgütü PKK/YPG, Ömer Petrol Sahası'nın yakınındaki karargaha düzenlenen kamikaze İHA saldırılarında 6 teröristin öldüğünü iddia etmişti. ABD ise 28 Ocak'ta Suriye-Ürdün sınırındaki Amerikan üssüne yönelik saldırıya karşılık olarak 3 Şubat'ta Suriye ve Irak'ta İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü ile bağlı milis gruplara ait en az 85 hedefin hava saldırısıyla vurulduğunu duyurmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.