Lincoln Henrique kimdir?

Brezilya Série A takımlarından Red Bull Bragantino'da kiralık olarak forma giymekte olan Lincoln Henrique kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
09 Şubat 2024 16:08
GÜNCELLEME
09 Şubat 2024 16:15
Lincoln Henrique kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Lincoln Henrique Oliveira dos Santos, 7 Kasım 1998, genellikle Lincoln veya Lincoln Henrique olarak bilinen, Brezilyalı profesyonel bir futbolcudur ve Fenerbahçe'den kiralık olarak Red Bull Bragantino'da orta saha oyuncusu veya kanat oyuncusu olarak görev yapmaktadır.

Kulüp Kariyeri: Grêmio Lincoln, futbol kariyerine Grêmio'nun genç takımında başladı. 2014 yılında takım ile profesyonel sözleşme imzaladı. Çaykur Rizespor 9 Eylül 2017'de kariyerinde ilk kez yurtdışına transfer olarak, Türkiye TFF 1. Lig takımlarından Çaykur Rizespor'a bir yıllığına kiralandı.

América Mineiro: 3 Eylül 2018'de, Brezilya Série A takımlarından América Mineiro'ya sezon sonuna kadar kiralandı ve 7 Eylül 2018'de Vasco da Gama'ya karşı deplasmanda oynanan 2-1'lik galibiyetle takımındaki ilk maçına çıktı.

Santa Clara: 1 Temmuz 2019'da, dört yıllık bir anlaşma ile Portekiz Primeira Liga takımlarından Santa Clara'ya transfer oldu. Portekiz futbolundaki debutunu, 25 Ağustos 2019'da gerçekleştirdi.

Fenerbahçe: 1 Temmuz 2022'de, Süper Lig'in güçlü takımlarından Fenerbahçe'ye €3.5 milyon karşılığında dört yıllık bir anlaşma ile transfer oldu. Bu transfer, yeni futbol direktörü Jorge Jesus'un ilk transferi olurken, Lincoln çeşitli pozisyonlarda orta saha, hücum orta saha, sol/sağ kanat veya sol bek olarak ilk onbirde yer aldı.

9 Mart 2023 tarihinde, UEFA Avrupa Ligi son 16 turundaki Sevilla maçında sol dizindeki ön çapraz bağları kopardı ve yaklaşık yedi ay sahalardan uzak kalması bekleniyordu. 17 Ocak 2024 tarihinde, Türkiye Kupası maçında Adanaspor'a karşı on ay aradan sonra ilk kez sahaya çıktı ve bir gol atıp bir asist yaptı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.