Tuzla Piyade Okulu’ndaki olaya karışanlar TSK’dan atıldı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Tuzla Piyade Okulu'ndaki olaya karışanlar hakkında “Silahlı Kuvvetlerden Ayırma” kararı verildiğini duyurdu.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
09 Şubat 2024 18:37
GÜNCELLEME
09 Şubat 2024 18:39
Tuzla Piyade Okulu’ndaki olaya karışanlar TSK’dan atıldı
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Tuzla Piyade Okul Komutanlığı'nda yaşanan ve kamuoyunun dikkatini çeken olaya karışan personel hakkında önemli bir karar aldı. Yapılan açıklamada, olaya karışan ve Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen tüm personel için "Silahlı Kuvvetlerden Ayırma" kararının verildiği belirtildi.

ADLİ SÜREÇ VE İDARİ SORUŞTURMA

Bakanlık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85'inci yıldönümünde meydana gelen bu talihsiz olayın ardından başlatılan idari soruşturma sonucunda bu karara vardı. Ayrıca, hadiseyle ilgili adli süreçten elde edilecek belge ve bilgilere göre diğer süreçlerin de işletileceği ifade edildi.

ASKERİ HİYERARŞİ VE DİSİPLİNE VURGU

MSB'nin açıklamasında, askeri hiyerarşi ve disipline aykırı davranışlara müsamaha gösterilmeyeceği, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu tür olaylara karşı kesin bir tutum sergilediği vurgulandı.

OLAYIN ARKA PLANI VE KURUL KARARI

10 Kasım 2023'te Tuzla Piyade Okul Komutanlığı'nda Atatürk'ün vefatının 85'inci yıl dönümü anma töreninde yaşanan ve tartışmalara yol açan olay, disiplin soruşturması başlatılmasına sebep olmuştu. Yüksek Disiplin Kurulu, yapılan idari tahkikat sonucunda olaya karışan 7 asker hakkında "Silahlı Kuvvetlerden Ayırma" kararı alındığını duyurdu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.