Borrell: Refah’a saldırı feci sonuçlara yol açar

AB (Avrupa Birliği) Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, “İsrail'in Refah'a saldırısı feci sonuçlara yol açacaktır” dedi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
09 Şubat 2024 21:31
GÜNCELLEME
10 Şubat 2024 00:10
Borrell: Refah’a saldırı feci sonuçlara yol açar
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'in Gazze'nin güneyinde bulunan Refah kentine yönelik olası saldırılarının "feci sonuçlar" doğuracağı konusunda uyarıda bulundu. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, yaklaşık 1,4 milyon Filistinlinin yaşadığı Refah kentinin zor durumuna dikkat çekildi.

REFAN KENTİNDEKİ İNSANİ KRİZ

Borrell, "Şu anda gidecek güvenli bir yerleri olmadığı ve açlıkla karşı karşıya oldukları" ifadesini kullanarak, İsrail'in saldırı düzenlemesi durumunda zaten zor olan insani durumun ve sivil kayıpların daha da kötüleşeceğini belirtti.

GAZZE'DEKİ SON GELİŞMELER

İsrail'in, Hamas tarafından sunulan üç aşamalı ateşkes ve karşılıklı esir takası teklifini reddettiği, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Gazze Şeridi'nin güneyine saldırı düzenlenmesi ve burada sığınmış Filistinlilerin yerinden edilmesi için gerekli planın hazırlanması talimatını verdiği aktarıldı. ABD Dışişleri Bakanlığı da, İsrail'in Refah'a saldırı başlatmasının "felaket" olacağı değerlendirmesinde bulundu.

GUTERRES DE UYARMIŞTI

Dün de BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in Refah'a saldırma hazırlığıyla ilgili olarak, "Halihazırda mevcut olan insani kabusu çok ciddi bir şekilde büyütür ve tarifsiz bölgesel sonuçlar doğurur" uyarısında bulunmuştu.

FİLİSTİNLİ KAYIPLAR VE YIKIM

7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava, kara ve deniz saldırılarında 27.947 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 67.459 kişinin yaralandığı belirtildi. Saldırılarda enkaz altında binlerce kişinin öldüğü, hastane ve eğitim kurumları gibi sivil altyapının hedef alınarak tahrip edildiği ifade edildi. Bu durum, uluslararası toplumdan Gazze'deki insani krize dair acil müdahale ve çözüm bulma çağrılarını artırıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.