Blackwater’ın kurucusundan skandal sözler!

Amerikan güvenlik şirketi Blackwater’ın kurucusu Erik Prince, "Kendini yönetemeyen ülkeleri yönetmeliyiz" dedi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
09 Şubat 2024 21:57
GÜNCELLEME
10 Şubat 2024 00:10
Blackwater’ın kurucusundan skandal sözler!
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Eski deniz komandosu ve ABD'li özel güvenlik şirketi Blackwater'ın kurucusu Erik Prince, ABD-Meksika sınırındaki güvenlik sorunlarına ve düzensiz göçmen meselesine dikkat çekti. "Off Leash With Erik Prince" adlı YouTube kanalında yayınlanan bir videoda konuşan Prince, özellikle son zamanlarda ön plana çıkan düzensiz göçmen sorununa ilişkin eleştirilerde bulundu.

"YÖNETİM ZAMANI GELDİ" VURGUSU

Prince, modern dünyada birçok ülkenin yönetim sorunlarıyla boğuştuğunu belirterek, iyi yönetilme kavramının altını çizdi. "Eğer dünyadaki bu ülkelerin çoğu kendini yönetemiyorsa, bizim emperyal tavrımızı takınarak, 'kendinizi yönetemiyorsanız biz yöneteceğiz' deme zamanımız geldi" ifadelerini kullanarak, yönetim krizine işaret etti.

"EMPERYAL TAVIR" ÇAĞRISI

Erik Prince, sözlerini daha da ileri götürerek, bazı ülkelerin kendilerini yönetme kapasitesinden yoksun olduğunu ve ABD'nin bu ülkelerde daha aktif bir rol alması gerektiğini savundu. Afrika kıtasının büyük bir kısmını da örnek veren Prince, yolsuzlukla mücadele edilmesi gerektiğini ve bu bölgelerdeki hükümetlerin yolsuzlukla suçlandığını dile getirdi.

SÖMÜRGECİLİK ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Sunucunun, izleyicilerin "Erik Prince yine sömürgecilikten dem vuruyor" şeklinde eleştiride bulunabileceği yönündeki ifadesine Prince, "Kesinlikle" yanıtını vererek, kendi görüşlerinin arkasında durdu. Prince'in bu açıklamaları, uluslararası ilişkiler ve güvenlik politikaları açısından tartışma yaratırken, yönetim krizleri ve düzensiz göçmen sorunlarına dair radikal çözüm önerileri gündeme getiriyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.