CHP Lideri Özel'den 'Teğmen Olayı' tepkisi!

CHP Lideri Özgür Özel, Tuzla Piyade Okulu'nda yaşanan 'Teğmenler olayı' ile ilgili verilen karara tepki gösterdi. Özel, "Verilen kararı kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
10 Şubat 2024 09:04
GÜNCELLEME
10 Şubat 2024 09:28
CHP Lideri Özel'den 'Teğmen Olayı' tepkisi!
Ecem Çetin Editör

İstanbul'daki Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü anma etkinliklerinde yaşanan bir hadise geçtiğimiz aylarda gündeme geldi. 

Bir teğmenin yakasına Mustafa Kemal Atatürk'ü takmayı reddettiği ve bu duruma bazı teğmenlerin tepki göstermesiyle arbede yaşandığı  öne sürüldü.

Yaşananlar sonrası teğmenlerin hepsi geçici olarak görevlerinden uzaklaştırılırken, haklarında soruşturma açıldı.

Daha sonra yedi teğmen,  Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi. 

O teğmenlerle ilgili karar verildi. 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) personeller hakkında Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulları Yönetmeliği amir hükümleri ile diğer mezkur mevzuat gereğince 'silahlı kuvvetlerden ayırma' kararı verildiğini açıkladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Özgür Özel, teğmenler hakkında verilen 'ihraç' kararına ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

"Kabul etmemiz mümkün değildir"

Özel,  Tuzla Piyade Okulu'nda bazı teğmenlerin Atatürk resmini takmayı reddetmesiyle başlayan tartışmalarla ilgili verilen kararı kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

"Asla izah edilemez"

Atatürk'e saygısızlık yapanlarla, buna tepki gösteren teğmenlere aynı ceza verilmesine tepki gösteren Özel, ceza verilme gerekçesinin asla izah edilemeyeceğini ifade etti.

Özgür Özel, şu ifadeleri kullandı;


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.