Mansur Yavaş: “İnsanların keyif aldığı bir Ankara’yı birlikte gerçekleştireceğiz”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Kızılay İzmir Caddesi İş İnsanları Derneği üyeleriyle buluşmasında İzmir 1 ve 2 Caddeleri Kentsel Tasarım Projeleri hakkında bilgi paylaşımı yaptı. Yavaş, “İnsanların gezerken huzur bulduğu, keyif aldığı bir Ankara'yı hep birlikte gerçekleştirme” sözü verdi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
10 Şubat 2024 16:24
GÜNCELLEME
10 Şubat 2024 16:42
Mansur Yavaş: “İnsanların keyif aldığı bir Ankara’yı birlikte gerçekleştireceğiz”
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, yerel seçim öncesi vatandaş ve esnaf buluşmalarına devam ediyor.

Yavaş bu çerçevede, Kızılay İzmir Caddesi İş İnsanları Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

Kızılay İzmir-2 Cadde’de gerçekleşen görüşme öncesi ve sonrasında Mansur Yavaş vatandaş ve esnafların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Sokak sanatçıları da şarkılarla Yavaş’ın ziyaretine eşlik etti.

Yavaş: “Kentler hafızalarıyla yaşar”

Mansur Yavaş toplantıdaki konuşmasına “Kentler hafızalarıyla yaşar” diyerek başladı.

 Ulus’tan başlayan çöküntü alanının Kızılay'a doğru gelmeye başladığını belirten Yavaş, insanların yeni yapılan alanlar ve AVM’leri tercih etmeye başladığını ifade etti.

Yavaş, AVM kültürünün de Ankara'da yerleşik esnaf kültürünü etkilemeye başladığına dikkati çekti.

Kızılay’ın bir açık hava AVM’si olabileceğinin altını çizen Yavaş şunları söyledi:


“İnsanların gezdiği eski haline getireceğiz”

Ulus’ta yürütülen projeler hakkında da bilgi veren Yavaş, tarihi kent merkezini yürüyüş yollarıyla Kızılay’a bağlamanın önemini vurguladı.

Mansur Yavaş, Kızılay’ın hafta sonları belirli saatlerde trafiğe kapatılması projesini de hatırlatarak şöyle devam etti:

Cadde ve sokaklarda gerçekleştirilmesi planlanan Kentsel Tasarım Projeleri’ni de anlatan  Yavaş, “Ankara'da böyle prestij caddelerin çoğalmasını sağlayacağız. İnsanların gezerken huzur bulduğu, keyif aldığı bir Ankara'yı hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Destekleri için Mansur Yavaş’a teşekkür eden İzmir Caddesi İş Adamları Derneği Başkanı Yusuf Yavuz da, “Size plaket vermeyeceğiz, oy vereceğiz” dedi.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.