Didier Lamkel Zé kimdir?

Hatayspor'dan kiralık olarak Ligue 1 kulübü Metz'de forvet olarak oynayan Kamerunlu profesyonel futbolcu Didier Lamkel Zé kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
11 Şubat 2024 14:39
GÜNCELLEME
11 Şubat 2024 15:02
Didier Lamkel Zé kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Didier Lamkel Zé, 17 Eylül 1996 tarihinde dünyaya gelen Kamerunlu profesyonel bir futbolcudur.

Kulüp Kariyeri

Chamois Niortais: Kamerun kulübü L'École de Football Brasseries du Cameroun (EFBC)'dan Lille genç akademisine katılan Lamkel Zé, genç takımlarında gelişim gösterdi. 2016 yazında Chamois Niortais'e transfer olan Lamkel Zé, burada ilk takıma kadar yükseldi.

Royal Antwerp: 24 Temmuz 2018'de Lamkel Zé, Belçika'nın Jupiler Pro League takımlarından Antwerp'e beşinci yıl opsiyonlu dört yıllık bir sözleşme ile katıldı.

Aralık 2020'de Lamkel Zé, eski Antwerp teknik direktörü László Bölöni'nin yönetiminde Yunan kulübü Panathinaikos'a transfer olacağıyla bağlantılıydı. Bu transferi hızlandırmak için Lamkel Zé, Ocak 2021'in başında Antwerp'in rakibi Anderlecht'in formasını giyerek antrenmana çıktı.

Dunajská Streda'ya Kiralık: 6 Eylül 2021'de Lamkel Zé, Slovakya'nın Fortuna Liga kulüplerinden Dunajská Streda'ya bir yıllığına kiralık olarak transfer oldu.

Khimki'ye Kiralık: 7 Şubat 2022'de Lamkel Zé, Rus Premier Ligi kulübü Khimki'ye kiralık olarak katıldı. Ancak Rusya'nın Ukrayna'yı istilası nedeniyle kiralık sözleşmesi erken sonlandırıldı.

Metz'e Kiralık: Savaş nedeniyle FIFA tarafından getirilen özel kurallar uyarınca, Rus kulüplerinde oynayan yabancı oyuncular transfer penceresi dışında kısa vadeli sözleşme imzalama izni aldılar. 1 Nisan 2022'de Lamkel Zé, bu koşullar altında Metz'e kiralık olarak transfer oldu.

Kortrijk: 23 Ağustos 2022'de Lamkel Zé, Kortrijk ile üç yıllık bir sözleşme imzaladı.

Hatayspor: 8 Ağustos 2023'te, Lamkel Zé, Süper Lig kulübü Hatayspor ile iki yıllık bir sözleşme imzaladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.