İsrail’in çekildiği Er-Rimal semti, keskin nişancı katliamıyla dolu

Hamas’tan yapılan açıklamada, Gazze'de bulunan onlarca Filistinli şehidin naaşının İsrail'in "soykırım" hedefini gösterdiği belirtildi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
11 Şubat 2024 23:29
GÜNCELLEME
11 Şubat 2024 23:36
İsrail’in çekildiği Er-Rimal semti, keskin nişancı katliamıyla dolu
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Hamas, İsrail güçlerinin Gazze'deki bazı bölgelerden çekilmesi sonrası, çeşitli cadde, sokak ve evlerde bulunan çok sayıda şehit naaşının, İsrail'in soykırım hedefini gözler önüne serdiğini açıkladı. Hamas'ın bildirisinde, İsrail güçlerinin Tel el-Heva ve Er-Rimal semtlerinden çekilmesinin ardından, keskin nişancılar tarafından öldürülen yaklaşık 100 şehit naaşının bulunmasının, İsrail'in suçlu yaklaşımının bir göstergesi olduğu ifade edildi.

Uluslararası Adalet Divanına çağrı

Açıklamada, İsrail'in Filistin halkına yönelik soykırım ve zorla göç ettirme hedefleri vurgulanarak, Uluslararası Adalet Divanına (UAD) bu suçların belgelenmesi, saldırıların durdurulması ve bu eylemlerin önüne geçilmesi için gerekli tüm tedbirlerin alınması yönünde çağrı yapıldı.

Bölgeden çekilme ve sonrasında ortaya çıkan durum

İsrail'in Gazze'nin batısındaki bölgelerden kısmi çekilmesi sonrası, bölge halkı ve sağlık ekipleri, yıkılan evler ve tahrip olmuş sokaklardan çok sayıda ceset çıkardı. 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, işgal ettiği bölgelerden çekilirken arkasında çok sayıda ceset bıraktı.

Çekilme sonrası gözlemlenen tahribat

İsrail ordusunun çekildiği alanlarda, evlerin büyük oranda hasar gördüğü veya tamamen yıkıldığı, altyapının ise ciddi şekilde tahrip edildiği belirlendi. Bu durum, bölgedeki insani krizin boyutlarını ve yaşanan çatışmanın şiddetini daha da net bir şekilde ortaya koyuyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.