Netanyahu: Üzerimizdeki uluslararası baskı artıyor

İşgalci haydut İsrail terör örgütünün elebaşı Binyamin Netanyahu, üzerlerindeki uluslararası baskının arttığını belirtti.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
11 Şubat 2024 23:45
GÜNCELLEME
11 Şubat 2024 23:53
Netanyahu: Üzerimizdeki uluslararası baskı artıyor
Kay
Kaynak Kaynak: AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'nde devam eden askeri harekat sırasında İsrail üzerindeki uluslararası baskının giderek arttığını kabul ederken, bu baskılara karşı direnç gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Netanyahu'nun bakanlar ve askeri yetkililerle yaptığı toplantıda bu ifadeleri kullandığı belirtildi.

"Zafere giden yol" ve güvenlik kontrolü

Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki saldırıların "zafere giden yol" olduğunu iddia etti ve bu sürecin uzun süreceğini ancak yıllar almayacağını dile getirdi. Ayrıca, Gazze'nin askerden arındırılmasını ve bu durumun İsrail'in Ürdün Nehri'nin batısındaki tüm bölgelerde, Gazze de dahil olmak üzere, güvenlik kontrolünü gerektirdiğini savundu.

Yabancı unsur baskısı ve Netanyahu'nun tutumu

Netanyahu, hedeflerine ulaşabilmek için uluslararası arenada artan baskıya katlanmanın zorunluluğunu anlattı. "Yabancı unsurlarla temas halinde olan her biriniz bu baskıyı artırdıklarını anlatabilir" diyen Netanyahu, İsrail'in karşılaştığı zorlukları ve dış baskıları kabul ettiğini ifade etti.

ABD ve DSÖ'den çağrılar

Beyaz Saray'ın açıklamasında, ABD Başkanı Joe Biden'ın Netanyahu ile görüşmesinde, Gazze'nin Refah kentinde 1 milyondan fazla insanın güvenliğini sağlayacak inandırıcı ve uygulanabilir bir planın olmaksızın askeri operasyona başlamamanın önemini vurguladığı belirtildi. Ayrıca, Biden'ın masum Filistinli sivillere yönelik insani yardımın artırılması için acil adımlar atılması çağrısında bulunduğu kaydedildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus da, İsrail'in Refah'tan Filistinlileri tahliye etme planlarının rahatsız edici olduğunu ve bu durumun geniş bir kara saldırısının işareti olabileceğini dile getirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.